Tom Phijffer, Ellen Krol, Graa Boomsma, Peter Daerden, e.a. - D

Schrijver:
Titel: De Parelduiker 2022 / 2
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Bijzonderheden:
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Simon Vinkenoogs en de oorlog
De Amsterdamse volksjongen Simon Vinkenoog (1928-2009) bleef enig kind en zijn vader verdween al snel. De oorlog hakte er nog eens flink in. Haat werd het kernwoord van zijn poëziedebuut Wondkoorts.

Otto Maria Carpeaux: een literaire kosmopoliet
De Oostenrijkse schrijver en journalist Otto Maria Carpeaux was een voorloper van zijn beroemde landgenoot Stefan Zweig, toen hij in 1939 vanuit Antwerpen naar Brazilië vluchtte. Als literatuurpaus in Brazilië bracht hij schrijvers als Vestdijk, Hermans en Slauerhoff voor het voetlicht.

Max Havelaar en het gevaar van postkolonialisme
Tom Phijffer legt De postkoloniale spiegel over de knie. Het lijkt, beweert hij, dat wat geleerden ons ooit over het verleden vertelden in twijfel getrokken moet worden. De geschiedenis moet blijkbaar herschreven worden met de inzichten van nu. Het begin van wat een debat kan worden.
O.a. over de polemiek tussen Rob Nieuwenhuys en E.F. Hermans over het warheidsgehalte van de Max Havelaar, en de Indo-centrische visie op de zaak Lebak.

Verhalen over de oorlog, verzameld door Marga Minco
Vreemd genoeg blijkt een door Marga Minco samengestelde bloemlezing verhalen van Nederlandse schrijvers over de oorlog uit 1995 nooit gerecenseerd te zijn. Die bundel laat zien dat al in een vroeg stadium na de oorlog kritiek geleverd werd op de Nederlandse passiviteit.

En verder
Jan Paul Hinrichs bespreekt boeken over en van Chr.J. van Geel, Max Kijzer, Kees Verheul, Vladislav Chodasevitsj, Peter Verstegen en Willem Elsschot. Hein Aalders herdenkt Jan Fontijn (1936-2022).
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tom Phijffer, Ellen Krol, Graa Boomsma, Peter Daerden, e.a. - De Parelduiker 2022 / 2 Tom Phijffer, Ellen Krol, Graa Boomsma, Peter Daerden, e.a. - De Parelduiker 2022 / 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.