Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983

Schrijver:
Titel: Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983
Taal: Nederlands
Uitgever: Onbekende Kunstenaar
Bijzonderheden: Jaar van uitgifte : 1983 / Ets / Handgesigneerd / Genummerd met E.A. / Afmeting : 33 x 50 cm
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
prachtige ets van de Congreskolom te Brussel.

De Congreskolom, opgericht in 1850, is een Belgisch monument bij uitstek. Ze werd opgericht ter ere van het eerste Nationaal congres, als een bevestiging van de jonge Belgische Natie. Joseph Poelaert was de architect van het prestigieuze monument.

De kolom vertelt ons de Belgische geschiedenis van september 1830 tot juli 1831. Op het onderste deel van het voetstuk zie je de uitgehouwen namen van de burgers die de voorlopige regering hebben gevormd.

Op de voorzijde van de piëdestal zijn de 27 artikels gebeiteld waarin de grote beginselen van de Grondwet zijn vastgelegd.

De sierlijsten boven de guirlandes, tussen de bronzen standbeelden, herinneren aan de belangrijkste gebeurtenissen van de Revolutie. Op de hoeken van het voetstuk zijn vier bronzen figuren van 3,5 m hoog afgebeeld die de fundamentele vrijheden voorstellen: de Vrijheid van Eredienst, de Vrijheid van Vereniging, de Vrijheid van Onderwijs en de Persvrijheid. Onmiddellijk daarboven is er een lijst met de wapenschilden van het land en de toenmalige provincies, versierd met lauriertakken.

Een energieke kracht gaat uit van de bronzen leeuwen op de sokkel.

Met een hoogte van 4,70 meter straalt het standbeeld van Koning Leopold I de rust en de waardigheid van een Vorst uit. In 1991 werd het gerestaureerd door de Regie samen met de top van de Congreskolom. Het is vooral het kapiteel die de kolom haar sierlijkheid geeft. De fries is voorzien van elegant loofwerk; op de vier zijden ervan zijn de Wijsheid, de Kracht, de Onsterfelijkheid en de Roem afgebeeld. De piëdestal boven het kapiteel, waarin zich de bronzen trapdeur met wapenschild bevindt, is versierd met palmetten en andere versierselen waarboven een kroon is gebeeldhouwd.

Na de eerste wereldoorlog werd op 11 november 1922 het graf van de Onbekende Soldaat bijgeplaatst.
Pour Qu'ils vivent ! = Voor hen om te leven

Van de ets en de kunstenaar is me weinig bekend, wie meer informatie heeft mag me altijd een berichtje sturen.
Verder lezen

4942 Books uit Raamsdonksveer

zakelijk

Logo 4942 Books

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983  - Onbekende Kunstenaar - Ets - " Pour Qu'ils vivent ! " - 1983

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 4942 Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met 4942 Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Kees van Dongen-Art
    Kamer van Koophandel nummer: 63699427
    NL001769319B13
  • Na uw bestelling ontvangen u en 4942 Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 4942 Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • 4942 Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.