Werkman, Paul E. / Woude, Rolf E. van der - Geloof in eigen zaa

Schrijver:
Titel: Geloof in eigen zaak / markante protestantse werkgevers in de negentiende en twintigste eeuw
ISBN: 9789065509109
Taal: Nederlands
Uitgever: Hilversum Verloren - gebonden (zie scan 2)
Bijzonderheden: 2006, 559pp als nieuw
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geloof in eigen zaak bevat biografische portretten van prominente protestantse ondernemers en werkgevers. Het gaat om boeiende persoonlijkheden die hun sporen verdienden in bedrijfsleven of werkgeversorganisaties en vaak ook in maatschappij en politiek. Voor deze zakenmensen waren geloof en kerk meer dan een zondagse aangelegenheid.
In dit boek zijn biografische schetsen van zestien protestantse werkgevers die actief waren in de periode van begin negentiende eeuw tot het einde van de twintigste eeuw, bijeengebracht. Verschillende auteurs schreven de teksten en de werkgevers werden niet willekeurig gekozen. Geselecteerd werd niet alleen naar een spreiding in tijd maar ook naar bedrijfstak en naar geloofsgroep (gereformeerd, doopsgezind, Nederlands-hervormd etc.). Verder moesten ze ook nog actief zijn geweest in een maatschappelijke organisatie (de kerk of bijvoorbeeld een werkgeversorganisatie). Tot slot moest er voldoende over deze werkgevers bekend zijn. Onder de beschreven werkgevers zijn bekende (G.J. van Heek, N.G. Pierson, H. Colijn, C. Verolme en J.W. de Pous), maar ook minder bekende (W. de Clercq, J.A. Wormser en A. Borst).

De biografische schetsen zijn interessant om te lezen, niet alleen omdat het fascinerende persoonlijkheden betreft, maar ook omdat de schetsen bondig zijn (± 30 pagina’s) en overzichtelijk van noten voorzien. Het is duidelijk dat sommige auteurs, die overigens lang niet allemaal een historische achtergrond hebben, zeer goed met hun onderwerp bekend zijn. Zo publiceerden bijvoorbeeld A.P. Dekker en J.G.S.J. van Maarseveen al eerder een uitgebreide biografie over hun ‘protestantse werkgever’ (respectievelijk Verolme en Pierson). Doordat de biografieën chronologisch gerangschikt zijn, geven ze een aardig overzicht van de Nederlandse economie en samenleving van begin negentiende tot eind twintigste eeuw in het algemeen en de geschiedenis van de protestants-christelijke zuil in het bijzonder.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Werkman, Paul E. / Woude, Rolf E. van der - Geloof in eigen zaak / markante protestantse werkgevers in de negentiende en twintigste eeuw Werkman, Paul E. / Woude, Rolf E. van der - Geloof in eigen zaak / markante protestantse werkgevers in de negentiende en twintigste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.