Rogier Hörchner - Een Esculaap als Dekmantel

Schrijver:
Titel: Een Esculaap als Dekmantel
ISBN: 9789081672832
Taal: Nederlands
Uitgever: Ra-Medic Holding
Bijzonderheden: Nederlands | Paperback | 9789081672832 | 1ste druk | 2021 | 175 pagina's | 2dehands - In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 11,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een Esculaap als Dekmantel - Rogier Hörchner.

De chirurg met 'gouden' handjes is verantwoordelijk voor de dood van minstens zes patiënten. Een man kan niet meer lopen na een door het bot geslagen heupprothese en een specialist vindt een complicatieregister maar onzin, de dood is immers een onderdeel van het leven. Een bestuurder van een grote zorginstelling kort op de salarissen van de werknemers maar gunt zichzelf een forse salarisverhoging.

Rogier Hörchner beschrijft op een toegankelijke en soms zelfs ludieke wijze een groot aantal waargebeurde medische misstanden en schrijnende situaties op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau binnen de Nederlandse gezondheidszorg.
In zijn typerende taalgebruik heeft hij de verhalen van patiënten, nabestaanden, behandelaars en managers weergegeven waarbij steeds de vraag boven komt drijven: ''wat is er mis in onze gezondheidszorg?'' Niet als aanklacht maar vooral om de lezer bewust te maken van de mogelijkheden om op eenvoudige wijze de best mogelijke zorg te krijgen en uiteindelijk zal dit leiden tot een flinke kostenbesparing voor de belastingbetaler.

In Een Esculaap als Dekmantel gaat Hörchner door op het pad die hij in 2011 is ingeslagen met zijn succesvolle boeken over he belang van een goede Medische Diagnostiek. De verhalen in dit boek zijn daarentegen geschreven voor een breed publiek. Al na het lezen van het eerste hoofdstuk zal de lezer, als de waarheid niet zo wrang was, kunnen spreken van een feest der herkenning.

Rogier Hörchner werd in 1960 geboren en werkt sinds 1978 binnen de Nederlandse Gezondheidszorg. Hij was actief binnen de revalidatiezorg, verschillende ziekenhuizen, ouderenzorg en thuiszorg.
Naast zorginhoudelijke uitstapjes naar Ierland, Zuid-Afrika, Amerika en Engeland, begeleidde hij als zorginnovator uiteenlopende verander en verbetertrajecten.
Ook is hij als verpleegwetenschapper verantwoordelijk voor diverse internationale publicaties en uitgaven. Met de oprichting van de eerste Nurse led Clinic in Nederland heeft hij de behandeling van morbide obesitas patiënten in Nederland een impuls gegeven.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rogier Hörchner - Een Esculaap als Dekmantel