Heijboer, Pierre - De Politionele Acties - De strijd om 'Indië'

Schrijver:
Titel: De Politionele Acties - De strijd om 'Indië' 1945/1949 ---- Reizen door een onvoltooid verleden / het oude Indië in het nieuwe Indonesië --- GRATIS ERBIJ: DROMEN OVER JAVA
Taal: Nederlands
Uitgever: 1979 - 1980 Fibula-Van Dishoeck, Haarlem
Bijzonderheden: 1e druk Hardcover in goede staat, 159 blz. met vele illustr. PRIJS IS PER STUK. SAMEN 10.00 EURO -- gratis erbij DROMEN OVER JAVA
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 17 augustus 1945 proclameerde een aantal Indonesische politieke leiders, onder wie ir. Sukarno, in Jakarta de onafhankelijkheid van de 'Republik Indonesia'. Ze gaven daarmee het startsein voor een oorlog die voorgoed een einde zou maken aan de ruim 300-jarige periode waarin de eilanden van de Indische archipel een kolonie waren van Nederland.

In de eerste dagen na die 17de augustus scheurden de bewoners van de oude kolonie overal het blauw van hun Nederlandse vlag en hesen het restant, hun eigen 'rood-en-wit', op huizen, pleinen en openbare gebouwen. Nederland, dat nog aan het bekomen was van de tweede wereldoorlog, kon aanvankelijk slechts toezien. Het miste de kracht, de wapens en de schepen om de vorming en de uitbouw van de Indonesische republiek te verhinderen. Toch was het niet van zins de kolonie zo maar uit handen te geven. In een uiterste krachtsinspanning werd in korte tijd een leger opgebouwd, dat in staat moest worden geacht de grote, maar slecht uitgeruste troepenmacht van de Republiek op de knieën te krijgen.

Op de laatste dag van 1945 gingen de eerste Nederlandse troepen in Jakarta - dat toen nog Batavia heette - aan land. Hun komst leidde een grimmige oorlog in, die zijn climax zou bereiken in de twee 'politionele acties' van juli 1947 en december 1948, en die in totaal vier jaar - tot eind 1949 - zou duren.
Verder lezen

BoekenZoeken uit Lisse

zakelijk

Logo BoekenZoeken

Hartelijk dank voor uw bestelling. Bezoek ook onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/BoekenZoeken. Een "like" wordt zeker gewaardeerd.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heijboer, Pierre - De Politionele Acties - De strijd om 'Indië' 1945/1949  ----  Reizen door een onvoltooid verleden / het oude Indië in het nieuwe Indonesië --- GRATIS ERBIJ: DROMEN OVER JAVA Heijboer, Pierre - De Politionele Acties - De strijd om 'Indië' 1945/1949  ----  Reizen door een onvoltooid verleden / het oude Indië in het nieuwe Indonesië --- GRATIS ERBIJ: DROMEN OVER JAVA Heijboer, Pierre - De Politionele Acties - De strijd om 'Indië' 1945/1949  ----  Reizen door een onvoltooid verleden / het oude Indië in het nieuwe Indonesië --- GRATIS ERBIJ: DROMEN OVER JAVA Heijboer, Pierre - De Politionele Acties - De strijd om 'Indië' 1945/1949  ----  Reizen door een onvoltooid verleden / het oude Indië in het nieuwe Indonesië --- GRATIS ERBIJ: DROMEN OVER JAVA

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenZoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BoekenZoeken
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Boekenzoeken
  Kamer van Koophandel nummer: 65916646
  NL001491916B54
  https://www.facebook.com/BoekenZoeken
 • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenZoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenZoeken vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BoekenZoeken kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.