Samuel Dégardin, Tatiana Trankvillitskaia - FRANS MASEREEL Rei

Schrijver:
Titel: FRANS MASEREEL Reizen in het land van de Sovjets.
Uitgever: , Snoeck Publishers , 2022
Bijzonderheden: softcover, 220 x 170 mm, 128 pagina's, 100 afbeeldingen, NL edition. ISBN 9789461617361.
Prijs: € 19,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
De Belgische kunstenaar Frans Masereel (1889-1972) zette zich in voor de sociale strijd van zijn tijd en onderschreef de communistische idealen, die de greep van het kapitaal op alle sectoren van het leven hekelden. In 1935 en 1936 maakte hij twee reizen naar de Sovjet-Unie om te zien of er in het Oosten wel degelijk iets nieuws aan de gang was. Dit boek beschrijft de lotgevallen van een vriend van het volk, aan de hand van zeldzame documenten en bronnen uit Russische archieven. De in 1889 in Blankenberge geboren Frans Masereel ging al snel spijbelen tijdens de lessen Schone Kunsten in Gent om de mysteries van de stad beter te kunnen doorgronden, in het gezelschap van de etser Jules De Bruycker. In 1911 verhuisde hij naar Parijs, waar hij zijn tekeningen in de pers (Les Hommes du jour, Le Rire) publiceerde dankzij de tussenkomst van de journalist Henri Guilbeaux, en waar hij zich vertrouwd maakte met de houtsnede bij een leverancier van kunstenaarsbenodigdheden. Toen Masereel in 1915 naar Zwitserland trok om nuttig werk te verrichten bij het Internationaal Comité van het Rode Kruis, maakte hij kennis met pacifistische schrijvers (RenéArcos, Pierre Jean Jouve, Romain Rolland, Stefan Zweig). De oorlog alleen kon zijn bestaan niet rechtvaardigen door de soldaten te elimineren, dus stelde Masereel voor om de drama's ervan te graveren in de pacifistische pers (Demain, Les Tablettes, La Feuille) en in zijn twee eerste gegraveerde reeksen Sta op, doden en De doden spreken, die in 1917 werden gepubliceerd. Het jaar daarop bracht hij 25 beelden van de passie van een man uit, een beeldverslag zonder woorden in houtsneden over het thema klassenstrijd. Aangemoedigd door de schrijvers van Mitteleuropa om daarin voort te gaan, begon hij in het interbellum - parellel met zijn activiteiten als illustrator en uitgever voor Le Sablier - aan een reeks xylografische romans die we vandaag kunnen 'lezen' als een compromisloos verslag over een zieke samenleving, bedwelmd door vooruitgang en winst. Frans Masereel legde zijn beitel voorgoed neer in Nice waar hij in 1972 overleed.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Samuel Dégardin, Tatiana Trankvillitskaia - FRANS MASEREEL Reizen in het land van de Sovjets.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.