Charles Caspers - Zacht, doch Krachtdadig

Schrijver:
Titel: Zacht, doch Krachtdadig
ISBN: 9789492093110
Taal: Nederlands
Uitgever: Adveniat Geloofseducatie
Bijzonderheden: Nederlands | Hardcover | 9789492093110 | 2015 | 191 pagina's | 2dehands - In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zacht, doch Krachtdadig - Charles Caspers.

Tweehonderd jaar geleden stond Anna Catharina van Hees (1768 -1825) aan een groep jonge vrouwen toe om in het 'Muizenhol' (haar kamer aan de Bossche Markt) kleren te maken voor arme kinderen. Bemoedigd door hun belangeloze inzet werkte de jonge kapelaan van de St.-Jacobskerk, Jacobus Heeren, een plan uit om een instituut van liefdezusters op te richten. Bij alle belangrijke stappen die hij ondernam was Anna Catharina zijn geestelijke reisgenote. Op 7 juli 1820 bereikten zij hun gezamenlijk doel met de stichting van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph.
In dit boek leren wij Anna Catharina kennen als kind én schepper van haar tijd: als Vincentiaanse pionier, voor wie godsliefde en naastenliefde onlosmakelijk met elkaar verbonden waren, als streng ascetische vrouw, als visionaire, als moeder overste en als (mede) stichteres van de Congregatie. Tot slot wordt nog de vraag over haar heiligheid gesteld: waarom stond zij reeds tijdens haar leven bekend als 'Heilig Kaatje' en waarom heeft zij sindsdien deze erenaam behouden?
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Charles Caspers - Zacht, doch Krachtdadig