Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LIT

Schrijver:
Titel: LITURGIEK
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: G.F. Callenbach Nijkerk 1946, tweede druk
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingenaaid, in grijsgekleurd-linnen band, met letterindruk in rood. Pg's. 250. Conditie: puntgaaf (verrassend fraai)
Prijs: € 17,70 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Prof.dr. Gerardus van der Leeuw ('s-Gravenhage, 19.03.1890 - Utrecht, 18.11.1950).
Na Gemeentepredikant in 's-Heerenberg (1916-1918) werd hij tot hoogleraar benoemd aan de Rijks Universiteit
Groningen (1918-1950).
Als wetenschapper was Van der Leeuw in vele disciplines thuis; ook en zeker mag genoemd worden het theologische vak 'de Liturgie' (zijn naam is dan ook verbonden aan de 'Van der Leeuw Stichting').

'VOORREDE
In ons land zijn pogingen tot het geven van een Liturgiek ondernomen door Gunning, Kruijff en Kuyper.
De groninger hoogleraar vond van deze drie den straksten vorm, de hervormde predikant toonde den breedsten blik, de gereformeerde leider had het sterkst kerkelijk en catholiek besef. Alle drie leverden inzijn soort voortreffelijken arbeid.
Maar sedert zij schreven is veel veranderd. (...).
Dit boek wil nu den lezer vooreerst helpen bij de bezinning op het wezen van den eredienst en de toepassing daarvan in de Hervormde Kerk. Maar wil tevens een handleiding zijn bij de practijk. Wanneer wij God dienen in zijn huis, mag niets slordig of toevallig, nog minder zielloos zijn. Daarover kunnen wij het allen eens zijn.
Maar dan moeten wij er ons ook rekenschap van geven wat de bedoeling is van elk woord, elk gebaar.
Dan eerst kunnen wij beoordelen of en in welken zin de eredienst anders moet worden. Dit boek is dus ge-
schreven voor predikanten èn gemeenteleden. Het wil een bescheiden poging doen tot opvoeding in Gods dienst. Het wil ons helpen bij een bewust deelnemen in den dienst der verkondiging en aanbidding. (..).
Dit boek is een leerboek en het is geschreven voor alle gemeenteleden, die graag iets willen leren. Onder
dezen schaart de schrijver zich op de eerste rij. Hij meent niet, dat hij het wèl weet. maar hij wil een poging doen om, samen met anderen, te leren wat God van ons wil, wanneer wij, naar zijn gebod, samenkomen.
Het schrijven van dit boek heeft mij beziggehouden, getroost en gesterkt in de donkere maanden na 10 Mei 1940. Het zal zijn doel bereikt hebben, wanneer het sommigen kan doen beseffen, dat, ook als aardse huizen worden afgebroken, Gods Huis openstaat'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LITURGIEK Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LITURGIEK Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LITURGIEK Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LITURGIEK Leeuw, G. van der (prof.dr./ds.). Hoogleraar te Groningen - LITURGIEK

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.