Konopka, Gisela - Norman A. Sprinthall - Proceeding of the Ann

Schrijver:
Titel: Proceeding of the Annual Gisela Konopka Lectureship / Norman A. Sprinthall May 3, 1984 / The seventh Annual Gisela Konopka Lecture / Adolescents in the 1980's: Toward Dynamic Yout Development / Center for Yout Development and Research Universi...
Taal: Nederlands
Uitgever: University of Minnesota 1984
Bijzonderheden: paperback geniet 24pp. in goede staat, roestplekje achterkant, 21,5/14pp
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Gisela Konopka (née Peiper), ( 11 februari 1910 in Berlijn - 9 december 2003 Minneapolis ) [1] was een Duits-Amerikaanse maatschappelijk werker van Joodse afkomst die werd aangeduid als de "moeder van groepsonderwijs
Konopka bracht haar jeugd en jeugd door met twee andere zussen in Berlijn. Haar vader was een fervent sociaaldemocraat . Ondanks de bescheiden familieomstandigheden - het gezin haalde haar inkomen uit de exploitatie van een kleine groentewinkel - mocht ze naar een meisjes middelbare school. De middelbare scholier sloot zich aan bij een linkse joodse jongerengroep en nam actief deel aan hun vakbondsactiviteiten. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, was er enorme werkloosheid en werkte ze in Hamburg als fabrieksarbeider. Deze activiteit bracht Konopka in contact met de vakbond en de arbeidersbeweging . Ze werd lid van de International Socialist Combat Leagueen raakte betrokken bij gelijkgestemden tegen het nationaal-socialisme . In die tijd ontmoette ze Paul (Erhardt) Konopka, met wie ze in 1941 trouwde en met wie ze een gelukkig maar kinderloos huwelijk had tot aan zijn dood in 1976.

Van 1929 tot 1933 studeerde ze geschiedenis , psychologie , filosofie en onderwijs (inclusief sociale vorming ) aan de universiteit van Hamburg . Vanwege haar joodse afkomst kon Gisela Peiper na haar studie geen baan vinden. Vanwege haar lidmaatschap van "ongewenste politieke groeperingen" [3] werd ze in 1936 gearresteerd en overgebracht naar het concentratiekamp in Hamburg-Fuhlsbüttel . Daar zaten vooral tegenstanders van het nationaal-socialisme en joden vast, van wie velen stierven als gevolg van de gevangenisomstandigheden. In haar autobiografie schreef ze over haar gevangenschap:

"Voor het eerst had ik het gevoel dat ik stikte in de afgesloten kamer. Opeens werd ik overspoeld met haat. Ik vocht tegen de nazi's uit een gewelddadige reactie omdat respect voor mensen zo belangrijk voor me was. Ik had een hekel aan hun daden gehad, maar ik had ze nog nooit zo persoonlijk, zo diep en zo vreselijk gehaat als op dat moment... Ik haatte, ik was bang, ik zat vol twijfels'. [4]
Een paar weken later werd ze vrijgelaten en vluchtte ze via Tsjechoslowakije , Oostenrijk , waar ze opnieuw werd opgesloten, Frankrijk , Portugal naar de VS , waar ze in 1944 staatsburger werd.

In New York verdiende ze aanvankelijk haar brood met schoonmaken. Op 31-jarige leeftijd besloot ze sociaal werk te gaan studeren , in het bijzonder sociaal groepswerk , aan de Pittsburgh School of Social Work . Van 1943 tot 1945 werkte ze als maatschappelijk groepswerker bij de Cild Guidance Clinic in Pittsburgh. In 1947 werd Gisela Konopka benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Minneapolis. Daar richtte ze ook een centrum voor jeugdeducatie en jeugdonderzoek open produceerde ook de serie Girls in Conflict voor het universitaire televisiestation, in een praktisch onderzoek naar de problemen van vrouwelijke delinquenten en pleegkinderen . Al in 1947 kreeg ze een hoogleraarschap in sociaal werk aangeboden aan de Universiteit van Minnesota in Saint Paul , en in 1957 voltooide ze haar doctoraat in de sociale zekerheid aan de Columbia University in New York.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Konopka, Gisela  - Norman A. Sprinthall - Proceeding of the Annual Gisela Konopka Lectureship / Norman A. Sprinthall May 3, 1984 / The seventh Annual Gisela Konopka Lecture / Adolescents in the 1980's: Toward Dynamic Yout Development / Center for Yout Development and Research Universi...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.