Thomas Gordon - Luisteren naar kinderen

Schrijver:
Titel: Luisteren naar kinderen
ISBN: 9789051210828
Taal: Nederlands
Uitgever: Tirion Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: 2de hands - In Zeer Goede Staat - met ezelsoortjes / Paperback / 2002 / 240 pagina's / Nederlands / 9789051210828
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Luisteren naar kinderen - Thomas Gordon.

De meeste ouders gaan ervan uit dat zij over voldoende basis-kennis en levenservaring beschikken om kinderen te kunnen grootbrengen. Dat daarbij fouten worden gemaakt lijkt onvermijdelijk. Waar zou je het vak, van ouder anders moeten leren danig de praktijk? Tot voor kort wás er ook geen enkele opleiding of cursus voor goed ouderschap.

De Amerikaanse psycholoog dr.Thomas Gordon, geconfronteerd met stoornissen inde ouder-kindrelatie, tiener-rebellie, jeugdcriminaliteit, zocht de kern van deze problemen. De methode die hij ontwikkelde en in de praktijk langdurig toetste is in vakkringen terecht 'revolutionair' genoemd, omdat Gordon erin slaagt de oude controverse te doorbreken tussen het gezag van de ouders en de vrijheid en zelfstandigheid die het kind eist. Gordon weet een brug te slaan waarop beide partijen elkaar kunnen ontmoeten, zonder hun gezicht te verliezen.

Luisteren naar kinderen bevat een aantal eeuwenoude wijsheden over de opvoeding, aangevuld en in onze eigen tijd geplaatst met moderne inzichten over het omgaan met medemensen in een veranderde samenleving. Gordons methode gaat uit van de bereidheid van ouders om gemaakte fouten te erkennen en ervan te leren. Het vermijden van fouten in de opvoeding verkleint de tegenstellingen en maakt conflicten bespreekbaar en oplosbaar. De bereidheid tot toenadering tot luisteren herstelt het natuurlijke wederzijdse respect. Beide partijen gaan erop vooruit niemand valt met de methode van Gordon uit de boot.

Dit boek vormt een handleiding en geeft nuttig studiemateriaal. Het is bestemd voor alle opvoeders die inzien dat ook zij feilbaar zijn en daar-ter overbrugging van de generatiekloof - actief iets aan willen doen. Teneinde uw vorderingen in het luisteren naar kinderen zelf te kunnen meten zijn verschillende tests opgenomen.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thomas Gordon - Luisteren naar kinderen