Marjan de Lange, Martin Klomp - Agressieve jongeren

Schrijver:
Titel: Agressieve jongeren
ISBN: 9789066652279
Taal: Nederlands
Uitgever: SWP
Bijzonderheden: 2de Hands - zeer goede staat / Paperback / Druk 1 / 1997 / 111 Pagina's / Nederlands / 9789066652279
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Agressieve jongeren - Marjan de Lange & Martin Klomp.

Agressieve jongeren hebben dikwijls het gevoel dat woede-uitbarstingen hen min of meer overkomen. Het lijkt alsof de agressie wordt opgeroepen door de situatie. Vanuit de Rationeel Emotieve Therapie (RET) echter, wordt erop gewezen dat dergelijke reacties niet zozeer worden veroorzaakt door een bepaalde situatie, maar veel eerder worden opgeroepen door onbewuste en irrationele gedachten die de jongere over die situatie heeft. De wijze waarop de jongere de situatie interpreteert en de gedachten die hij daarbij heeft, leiden ertoe dat hij buitensporig kwaad wordt en niet meer in staat is om met de feitelijke situatie om te gaan.

Dit boek geeft aan de hand van onderzoek in de praktijk toepassingen van de Rationeel Emotieve Therapie weer voor de jeugdhulpverlening. Daarbij is specifiek gekozen voor de residentiële hulpverlening aan agressieve jongeren. Het onderzoek heeft vorm gekregen door de constructie van een 'irrationele gedachten vragenlijst', aan de hand waarvan interviews zijn afgenomen bij 52 agressieve jongeren uit diverse tehuizen.
Op basis van dit onderzoek, worden in dit boek diverse lijnen uitgezet voor een cognitief gedragsmatige benadering van agressieve jongeren in tehuizen.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marjan de Lange, Martin Klomp - Agressieve jongeren