Rakers, M. - Bemoeien werkt / naar een pragmatisch paternalisme

Schrijver:
Titel: Bemoeien werkt / naar een pragmatisch paternalisme in de sociale sector
ISBN: 9789066172968
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: afgeschreven bibliotheekboek, stickers stempels, onderstrepingen, 111 pagina's , hardcover
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Bemoeien werkt 1e druk is een boek van Jos van der Lans uitgegeven bij Gennep B.V., Uitgeverij van. ISBN 9789066172968 Naar een pragmatisch paternalisme in de sociale sector Jos van der Lans schreef tien jaar geleden samen met Paul Kuypers het geruchtmakende pamflet Naar een modern paternalisme. In Bemoeien werkt herneemt hij zijn pleidooi voor een meer outreachende manier van werken in de sociale hulpverlening. Anders dan Naar een modern paternalisme richt Bemoeien werkt zich echter niet in de eerste plaats op de beleidsmakers maar op degenen die zo´n manier van werken in de dagelijkse praktijk gestalte moeten geven: de (aspirant) hulpverleners. Onder invloed van schaalvergroting, efficiency-operaties en een toegenomen respect voor de privacy van mensen heeft de sociale hulpverlening zich de afgelopen decennia steeds meer teruggetrokken uit de leefwereld van hulpbehoevenden. Het huisbezoek verdween uit het repertoire van hulpverleners; mensen met een probleem moesten zich maar bij hen op kantoor vervoegen. Langzamerhand beginnen de nadelige gevolgen van deze tendens voelbaar te worden. In de geïndividualiseerde en multiculturele samenleving komen steeds meer mensen pas met instituties in aanraking op het moment dat hun problemen al niet meer te keren zijn: als zij hun huis worden uitgezet of justitie anderszins moet ingrijpen. In Bemoeien werkt stellen Jos van der Lans, Nies Medema en Marc Räkers dat het ook anders kan. Succesvolle initiatieven op het terrein van bemoeibemiddeling die de afgelopen jaren tegen de stroom in zijn ontwikkeld - zoals het Amsterdamse uitzettingspreventieproject De Vliegende Hollander - laten zien dat het loont om achter het bureau vandaan te komen en cliënten op straat of thuis op te zoeken. Vaak kunnen met relatief simpele, vroegtijdige ingrepen rampen worden voorkomen. Bemoeien werkt bestaat uit drie delen. In het eerste, historische, deel laten de auteurs zien dat het tot ver in de twintigste eeuw eerder regel dan uitzondering was dat instituties zich bemoeiden met de leefwereld van mensen die op de een of andere manier in de problemen zaten. Pas aan het eind van de vorige eeuw werd een ëcultuur van afzijdigheid´ dominant. Deel 2 behandelt vanuit het perspectief van de hulpverlener de praktijk en methode van het bemoeibemiddelen. Hier vindt men onder andere gevalsbeschrijvingen en handige tips, bijvoorbeeld: hoe leg je het eerste contact? Deel 3 gaat in op de institutionele voorwaarden voor bemoeibemiddeling. Mag het eigenlijk wel? Hoe moet je bemoeibemiddeling organiseren om het voor alle betrokkenen tot een succes te maken?
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rakers, M. - Bemoeien werkt / naar een pragmatisch paternalisme in de sociale sector

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.