Hutschenruyter, W. / J. Kunst - Een en ander uit de geschiedeni

Schrijver:
Titel: Een en ander uit de geschiedenis der militaire muziek / De waardeering van exotische muziek in den loop der eeuwen / De waardering van exotische muziek in de loop der eeuwen.
Taal: Nederlands
Uitgever: Hilversum: J.J. Lispet / 's Gravenhage: Martinus Nijhoff
Bijzonderheden: [1930], 110 pp., zw/w ills., soft cover, gebonden, goede staat (rug licht beschadigd) / 1942, soft cover, 48 pp., goede staat
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Beide boekjes kosten samen 7,50 euro. Maar je kan ze ook apart kopen voor ieder 5,00.

Musica-Bibliotheek, no 5. Auteur wil een beeld geven van de ontwikkeling en de geschiedenis van de militaire muziek. Hij betrekt daarbij ook "burgelijke korpsen" en "liefhebberij-gezelschappen" (harmonie en fanfare). Wouter Hutschenruijter is auteur, bekend van "De geschiedenis van het orkest en van zijn instrumenten" (1926), "Een en ander uit de geschiedenis der militaire muziek" (1930) en "Grepen uit de geschiedenis van de snaarinstrumenten en van het snarenspel" (1940).

Het andere boekje betreft een rede uitgesproken bij de opening zijner lessen in de vergelijkende muziekwetenschap op den 15den October 1942.
Jaap Kunst vertrok in 1919 met een muziekgezelschap naar Nederlands-Indië, waar een honderdtal avonden zouden worden gevuld met kamermuziek, volksliederen, sprookjes op muziek en voordrachten. Jaap Kunst imiteerde bij de sprookjes de dierengeluiden. Aan het hof van Paku Alam VII, een vorst uit Jogjakarta, hoorde hij voor het eerst de klanken van de gamelan. De muziek betoverde hem en hij besloot in Indië te blijven. In de jaren dertig werd Kunst museumconservator, eerst in Batavia van het Museum van het Koninklijk Bataviaasch Genootschap, later van het Koloniaal Museum (nu: Tropenmuseum) in Amsterdam, waar de etnomusicologie nu onder de bredere noemer "muziek, dans en theater" nog immer floreert. Nog steeds geldt hierbij het uitgangspunt van Jaap Kunst dat de muziek van volken slechts met vrucht bestudeerd kan worden in samenhang met hun andere cultuuruitingen.
Sinds 1942 doceerde hij aan de Universiteit van Amsterdam Vergelijkende Muziekwetenschap. Hij was een enthousiasmerend leraar, gaf lezingen door het hele land en publiceerde zowel baanbrekende vakstudies als artikelen in populaire tijdschriften. Vooral bekendheid kreeg hij door zijn wetenschappelijk werk over de Indonesische muziek, in het bijzonder die van Java en Bali.

Op de kaft staan de initialen V.d. S. Bevat bibliografie.
Verder lezen

Wijds Uitzicht uit Exloo

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hutschenruyter, W. / J. Kunst - Een en ander uit de geschiedenis der militaire muziek / De waardeering van exotische muziek in den loop der eeuwen / De waardering van exotische muziek in de loop der eeuwen. Hutschenruyter, W. / J. Kunst - Een en ander uit de geschiedenis der militaire muziek / De waardeering van exotische muziek in den loop der eeuwen / De waardering van exotische muziek in de loop der eeuwen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Wijds Uitzicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Wijds Uitzicht
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wijds Uitzicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wijds Uitzicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Wijds Uitzicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.