Mulder, Dirk (inleiding); Elzinga, Sake (fotografie) - De comma

Schrijver:
Titel: De commandantwoning Kamp Westerbork.
ISBN: 9789072486424
Taal: Nederlands
Uitgever: Herinneringscentrum Kamp Westerbork, 2009, 1ste druk
Bijzonderheden: Hard cover. 38 p. Oversized folio (30x30). Nieuw.
Prijs: € 16,50
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Bij de bouw van het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork in 1939, werd op de hoek van het kampterrein een directeurswoning gebouwd. Het huis was bedoeld als onderkomen voor de leiding van het kamp en is als zodanig gebruikt, eerst als directeurswoning van het vluchtelingenkamp, later als woning voor de Duitse kampcommandant van het doorgangskamp, zoals in de periode november 1942 tot de bevrijding in april 1945 door SS-Obersturmfuhrer Albert Konrad Gemmeker. In de jaren van het Interneringskamp (1945-1948) bewoonde commandant Bijvoets met zijn gezin het huis. Met diens vertrek eindigde de functionele relatie van huis en bewoners van het kamp. In 1950 betrok Speck Obreen met zijn gezin de woning. Het kamp was op dat moment leeg; de militairen die het als militair kampement hadden gebruikt waren eind 1949 vetrokken en pas in juli 1950 zouden de eerste gerepatrieerde Indische Nederlanders er hun woonoord Schattenberg betrekken. Ook kolonel Speck Obreen was teruggekeerd uit het voormalige Nederlands-Indie en benoemd tot territoriaal commandant van het Noorden des Lands. Nadat hij in 1961 overleed en zijn vrouw enige jaren later, bleef een van hun dochters er wonen tot haar overlijden in 2007. De commandantwoning van kamp Westerbork is een mysterieus pand. Fotograaf Sake Elzinga heeft dat raadselachtige weten vast te leggen. Hij neemt met zijn foto's de kijker mee het huis in langs een meer dan zeventig jaar lange geschiedenis. Maar eerst moet de deur open. En daarmee begint de tocht naar de sporen die de verschillende bewoners hebben achtergelaten. Handtekeningen van bewoning die terug te vinden zijn in sprekende details. Zo weet Sake Elzinga een verstild leven in het verleden van een huis te brengen. Het is alsof al die verschillende bewoners even weg zijn gegaan en de kijker de kans krijgt een blik op hun verblijf alhier te werpen.
Verder lezen

't kofschip uit Borger

zakelijk

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 't kofschip

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met 't kofschip
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat 't Kofschip
    Kamer van Koophandel nummer: 04085291

  • Na uw bestelling ontvangen u en 't kofschip een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't kofschip vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • 't kofschip kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.