Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor

Schrijver:
Titel: Angkor
ISBN: 9789060174166
Taal: Duits
Uitgever: Luzern : Kunstkreis Verlag, 1974 (Monumente Grosser Kulturen)
Bijzonderheden: 191 pag, meer dan 100 kleurenfoto's, gebonden in linnen met stofomslag, in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Voorwoord: Han Suyin
Oorspronkelijke titel:
Uit het Italiaans vertaald: Lily Marx
Met Bibliografie, Index en Overzichtskaart

Met Angkor als werelderfgoed wordt bedoeld een gebied in de Cambodjaanse provincie Siem Reap waar veel ruïnes van oude tempels en steden zijn uit de periode van het Khmerrijk. Het is samen met de tempel Preah Vihear aan de grens met Thailand een van de twee monumenten in Cambodja, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Het werd opgenomen in 1992 en het is een cultuurerfgoed onder de naam Angkor. Angkor betekent in het Khmer "Heilige Stad".

De eerste stad in het gebied werd in 889 onder de naam Yasodharapura gesticht en dit begon een traditie van meer dan 500 jaar waarin er nieuwe tempels en steden werden gebouwd die opeenvolgend de hoofdstad van het Khmer-rijk werden. Dit rijk omvatte Cambodja, delen van Vietnam, Laos en Thailand.

Het gebied dat als monument is aangewezen is 400 km² groot en omvat het Angkor archaeologisch park en de landelijke en beboste gebieden eromheen.

Er zijn verschillende monumenten, zoals de stad en de tempel Angkor Wat en de Bayontempel bij Angkor Thom.
De tempel Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II, en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland.
Het monument van Angkor Wat berust op een bouwstijl die terugvoert op de stichting van de eerste steden en tempels in het gebied.
Jayavarman VII heeft na zijn machtsovername in 1177 een nieuwe hoofdstad gesticht bij Angkor Thom om de overwinning op het rijk Champa in 1203 te vieren. Zijn tempel was de Bayon, die aan Boeddha gewijd was.
De Bayon is een mengsel van boeddhisme en hindoeïsme. Voor beide godsdiensten vindt men afbeeldingen in de tempel.

In tegenstelling tot de meeste heiligdommen in Angkor is de Bayon rond en is complexer, door de lange duur van de bouw, en het wordt niet door een muur omringd, maar door open zuilengangen. Momenteel bestaan er 37 deels weer opgebouwde torens, het origineel had waarschijnlijk 49 of 54 torens. Op de torens werden 200 gezichten van de Lokeshvara (Avalokitesvara) gehouwen, op sommige 4, op andere slechts 2 of 3.
Andere monumenten uit deze tijd waren Ta Prohm, Preah Khan, Ta Som en Banteay Srei.

De redenen van de UNESCO om het complex rond Angkor op de werelderfgoedlijst te nemen, waren:
Het Angkorcomplex vertegenwoordigt de gehele Khmer kunst van de 9e tot de 14e eeuw, inclusief artistieke meesterwerken
De invloed van Khmerkunst is te vinden in het grootste deel van Zuidoost-Azië en heeft zeker een grote invloed in de ontwikkeling van de kunst
De Khmer speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de politieke en culturele evolutie van de regio. Het enige wat nog over is, is dit archeologisch monument.
Khmerkunst werd geïnspireerd door de Indiase kunst, maar ontwikkelde zijn eigen kenmerken. Dit resulteerde in een nieuwe horizon in oriëntaalse kunst
(bron: Wikipedia)

Khmer cultuur - Cambodja - werelderfgoed
Verder lezen

De Korenbloem uit Nuenen

particulier

Logo De Korenbloem

Bestelt u meerdere boeken tegelijk, dan verzenden wij deze samen en betaalt u gereduceerde verzendkosten, afhankelijk van formaat en gewicht.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van 50 euro of meer is binnen Nederland de verzending gratis bij bestellingen onder de 10 kg. (voor België: 70 euro of meer - onder de 2 kg).
De verzendkosten naar België variëren, afhankelijk van formaat en gewicht van het pakket.
Boeken worden met Track&Trace verzonden.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van uw betaling.
Let op: e-mails kunnen in uw spambox terecht komen!!!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor Mazzeo, Donatella und Chiara Silvi Antonini - Angkor

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Korenbloem

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Korenbloem
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Korenbloem een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Korenbloem vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Korenbloem kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.