M. Steketee, J. Mak - Opgroeien In Veilige Wijken

Schrijver:
Titel: Opgroeien In Veilige Wijken
ISBN: 9789023242864
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Communities that Care (CtC) is een van oorsprong Amerikaanse aanpak voor de ontwikkeling van systematisch preventief jeugdbeleid. CtC richt zich op het voorkomen van probleemgedrag bij kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar. Aan de aanpak ligt een analyse ten grondslag van risico- en beschermende factoren die hierbij een rol spelen.

Eind 1998 werd CtC in Nederland ge•ntroduceerd. Het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) heeft het Amerikaanse programma toepasbaar gemaakt voor de Nederlandse situatie. Sinds 1999 kent Nederland drie CtC-pilots: Amsterdam-Noord, Rotterdam Oude Noorden en Zwolle-Zuid. Twee jaar later kwamen Almere-Buiten en Leeuwarden-HASW. Inmiddels hebben ook enkele gemeenten in Zuid-Holland CtC ge•ntroduceerd.

Het Verwey-Jonker Instituut heeft op verzoek van de ministeries van VWS en Justitie een proces- en effectevaluatie uitgevoerd naar CtC in vijf gemeenten. In dit boek zijn de bevindingen daaruit uitgebreid beschreven. Ook zijn conclusies getrokken over de bruikbaarheid van de aanpak voor de lange termijn. De ervaringen met CtC als bijdrage aan een gezonde en veilige omgeving voor kinderen, zijn overwegend positief. CtC heeft de samenwerking verbeterd tussen de organisaties die zich inzetten voor een effectiever jeugdbeleid. De evaluatie laat zien dat CtC gemeenten in staat stelt een gedegen probleemanalyse te maken. Dat geeft houvast bij het concreet richting geven aan een preventieve aanpak voor jongeren in hun regio. Bovendien zijn voorzichtig positieve lokale verschuivingen zichtbaar: het probleemgedrag en de risicofactoren nemen af.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Steketee, J. Mak - Opgroeien In Veilige Wijken