Warmerdam, Nick - Gefangenschaft bei den 'Kaaskoppen'

Schrijver:
Titel: Gefangenschaft bei den 'Kaaskoppen'
Taal: Nederlands
Uitgever: Flying Pencil 2022
Bijzonderheden: nieuwe hardcover, 112 pgs, geíll. met zw.w. en FC fotos, verz.kn Nl v.a. 4,45
Prijs: € 17,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- geschiedenis van een kamp voor Duitse mijnenruimers op de Frederik Hendrik kazerne in Blerick 1945-1946 en een overicht van soortgelijke mijnruimerskampen in Nederland
- Vanaf september 1945 verbleven er op de Frederik Hendrikkazerne in Blerick meer dan 400 Duitse gevangenen. Deze grotendeels jonge mannen maakten onderdeel uit van een speciale brigade van mijnenruimers, Pionier Brigade Draeger, die op last van de geallieerde en Nederlandse instanties verplicht mijnen moest ruimen. Na de bevrijding bleven er in Limburg en de rest van ons land miljoenen explosieven achter en waren er te weinig vrijwilligers en militairen om deze gevaarlijke klus in korte tijd te klaren. In de tussentijd vielen er bijna dagelijks slachtoffers onder de Nederlandse burgerbevolking. Meer dan 3.500 Duitse krijgsgevangenen werden uiteindelijk ingezet om deze levensgevaarlijke klus te klaren.
- Deze mijnenruimers verbleven nabij de ruimingsgebieden in kampen waarvan die op de Frederik Hendrikkazerne in Blerick een van de grootste was. Tussen 2012 en 2018 zijn de resten van dit kamp door archeologen van BAAC opgegraven. De onderzoekers vonden honderden relatief goed bewaarde objecten en tientallen sporen van bijgebouwen, afvalkuilen en zelfs een mogelijke ontsnappingstunnel. De sporen en vondsten lieten zien hoe het kamp er ooit uitzag, maar ook welke mannen hier verbleven en hoe zij hier een jaar lang leefden.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Warmerdam, Nick - Gefangenschaft bei den 'Kaaskoppen'

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    WK COMM/ DRG
    Kamer van Koophandel nummer: 09178535

    www.fliegerhorstdeelen.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.