Sluijter, Pem - Het licht van Attika

Schrijver:
Titel: Het licht van Attika
ISBN: 9789029538114
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 2004, paperback 76 blz. net exemplaar
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Scheppen en herscheppen en de onvermijdelijkheid van conflicten zijn belangrijke motieven in de gedichten uit deze bundel. Meer nog dan in haar debuut Roos is een bloem is een maatschappelijk engagement voortdurend merkbaar. In het tweede deel (over de relatie tussen ouder en kind) is dat engagement gereserveerd voor het persoonlijk leven. Maar al in het volgende deel gaat het over botsingen tussen volken, met name het Israëlisch-Palestijns conflict. In het vierde deel mag dan een landschap (het Nederlandse) aanschouwelijk worden gemaakt waaraan grote conflicten voorbij lijken te gaan, maar het evenwicht is flinterdun:'de zomer van vuur speelt hier niet / nog ontploffen geen granaten'.In het eerste en laatste deel worden alternatieven geboden voor geweld en verdriet. Daar is het licht van Attika - de streek rond Athene als fundament voor onze cultuur - dat staat voor helderheid en rationaliteit en voor de menselijke scheppingskracht. Die laatste wordt niet zonder reserve geponeerd in elke schepping ligt verval en vernietiging immers al opgesloten. Daarnaast heb je het Jeruzalem van de wetten en het besef van goed en kwaad. En tussen die twee staat de kunstenaar wiens taak het is al scheppend te blijven getuigen van menselijk onvermogen. Pem Sluijter doet dat als dichter met een bundel waaruit andermaal een schuchter beleden hartstocht voor de wereld spreekt.
Verder lezen

Westfrisius Boeken

particulier

Westfrisius Boeken uit Amsterdam

Gratis bezorging in Amsterdam, binnen een straal van ca. 5 km.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sluijter, Pem - Het licht van Attika

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Westfrisius Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Westfrisius Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Westfrisius Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Westfrisius Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Westfrisius Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.