Elands, - Afscheid van Nieuw-Guinea

Schrijver:
Titel: Afscheid van Nieuw-Guinea
Taal: Nederlands
Uitgever: Veteraneninstituut Doorn, Legermuseum Delft, Uitg. Thoth 2003
Bijzonderheden: nette, hardcover met stofomslag, A4 format (23,8 x 28,6 cm), 208 pgs,geill. met 1065 afb zw.w./ kleur (!), vzkn. NL 5,95
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 1 oktober 1962 droeg Nederland het westelijk deel van Nieuw-Guinea over aan de Verenigde Naties. Zeven maanden later, op 1 mei 1963, droeg de volkerenorganisatie het gezag over het gebied op haar beurt over aan Indonesië. Nederland was zijn laatste koloniale bastion in ‘De Oostâ€(TM) kwijt en de Papoea's hun hoop op een eigen natie. Hieraan was een langdurig politiek conflict tussen Nederland en Indonesië voorafgegaan. Het was een conflict dat rond 1960 een steeds gewelddadiger karakter kreeg en dat in 1962 bijna uitmondde in een complete oorlog.
In Afscheid van Nieuw-Guinea, het Nederlands-Indonesische conflict 1950-1962 staan de Nederlandse hoofdrolspelers van dit koloniale drama centraal. Na een uitgebreide weergave en analyse van alle politieke ontwikkelingen en de reacties daarop in parlement en pers komen de militaire gebeurtenissen in en rond Nederlands Nieuw-Guinea uitvoerig aan bod. De beschrijving van de primitieve omstandigheden waaronder ongeveer dertigduizend Nederlandse militairen moesten leven en werken en van de wijze waarop zij samen met de Papoeaâ€(TM)s - burgers, politieagenten en militairen - het hoofd boden aan de Indonesische infiltraties, brengen deze roerige episode opnieuw tot leven. Duidelijk wordt dat veel veteranen met gemengde gevoelens op hun uitzending terugkijken. Een deel van hen heeft het tragische lot van de Papoeabevolking, dat als een rode draad door dit boek loopt, nooit helemaal kunnen of willen loslaten.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elands, - Afscheid van Nieuw-Guinea

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.