Hans Keuss - Wie heeft een ziel?

Schrijver:
Titel: Wie heeft een ziel?
ISBN: 9789491098123
Taal: Nederlands
Uitgever: F&N Eigen Beheer
Bijzonderheden: 2de Hands – Zo Goed Als Nieuw / Paperback / 1ste druk / 2011 / 538 pagina’s / Nederlands / 9789491098123
Prijs: € 17,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wie heeft een ziel? - Hans Keuss.

Wij hebben geen ziel, maar wel een geweten.
Dit geweten moet tussen ons 5e en 15e jaar gevormd worden.
Gebeurt dit niet in deze periode dan wordt het heel moeilijk om nog iets van een geweten te creëren volgens de psychologie.
Ons geweten hangt nauw samen met onze normen en waarden. De religies waren en zijn de hoeders van onze normen en waarden. Maar de auteur beweert ook dat religies en vorstenhuizen puur mensenwerk zijn.
Daarvoor beschrijft hij de geschiedenis van de mensheid in een grijs verleden tot heden. Daarbij is het sociologisch samenwerken van groot belang voor de vooruitgang van het menselijk ras geweest en dat is ook nu nog zo.
Als er geen zielen bestaan en ook geen religies, hoe los je dan het probleem met normen en waarden op?
Ook hier probeert de auteur een antwoord op te geven. Er moeten sociologische spelregels bestaan voor ons samenleven. Deze spelregels kunnen gemaakt worden zonder religies en vorstenhuizen, het is zelfs beter volgens de auteur. Nieuwe spelregels zonder het absolutisme van de religies zijn veel beter voor de bewoners van ons kleine planeetje.
Dit is geen boek om in één adem uit te lezen maar het zou heel mooi zijn als dit boek een aanzet mag zijn voor een prettiger samenleven en een beter begrip voor iedereen op deze planeet zonder de verdeling die religies met zich meebrengen.
Het samenwonen en samenleven van de wereldbevolking met goede spelregels is een must voor onze mooie en o zo prachtige planeet in dit universum!
Alleen met goede afspraken kan de mensheid misschien nog een flinke tijd op deze planeet blijven rondlopen.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Keuss - Wie heeft een ziel?