Slavenburg, J., Met een voorwoord van Prof. dr.. C.J. den Heyer

Schrijver:
Titel: De 'logische' Jezus / logos, Christusdimensie en de 21e eeuw : een antwoord op kerk, bijbel en new age
ISBN: 9789020282078
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes bv- Deventer
Bijzonderheden: 1999, 195pp.,Gebonden,hardcover, uitstekende conditie, schoon en aantekenvrij
Prijs: € 5,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Jezus die reeds Christus en Zoon van God was bij de geboorte is volgens de auteur een theologische constructie die niet gesteund wordt door authentiek bronnenmateriaal. Hij toont aan de hand van oude teksten aan dat deze bronnen werden geretoucheerd om een theologische denkbeeld tot een historische gebeurtenis om te vormen. De zeer oud joods-christelijke opvattingen dat Jezus tot Christus werd bij de doop in de Jordaan werden later afgedaan als de ketterij van het adoptianisme. Toch getuigen vele bronnen van de indaling van de Logos tijdens deze doop. De 'Logische' Jezus blijkt een hostorisch feit! Doordat de kerkelijke prelaten bleven verkondigen dat Jezus twee naturen had en menselijke en een goddelijke heeft dat diepe sporen achtergelaten. Jacob Slavenburg gaat diep in op de beelden van Jezus zoals die gevormd zijn door de kerkelijke traditie of vanuit de interpretatie van de bijbel
Verder lezen

pandora uit Dordrecht

zakelijk

Logo pandora

Pandora heeft sinds 1981 een winkel in de oude binnenstad van Dordrecht met een uitgebreide boekenafdeling / antiquariaat. Daarnaast hebben wij m.b.t. diverse categorieën ook een grote verzameling curieuze en verzamelwaardige boeken, brochures etc ,die alleen via boekwinkeltjes worden aangeboden.
Na een bestelling ontvangt u van ons een bevestiging met de betaal- en verzendgegevens. Pakketverzending is naar keus via PostNL of DHL. De verzendkosten zijn conform hun prijs. U kunt er ook voor kiezen om het pakket in onze winkel op te halen.
Bij uitzondering kan het voorkomen dat een boek reeds verkocht of onvindbaar is, bij voorbaat onze excuses voor dit ongemak.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij pandora

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met pandora
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Pandora
  Kamer van Koophandel nummer: 92661459
  NL004971372B42
 • Na uw bestelling ontvangen u en pandora een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van pandora vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • pandora kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.