Nielsen - Giftige planten. 148 Europese soorten, beschrijving,

Schrijver:
Titel: Giftige planten. 148 Europese soorten, beschrijving, werking en geschiedenis.
ISBN: 9789003959904
Taal: Nederlands
Uitgever: Thieme - Zutphen
Bijzonderheden: 1980, Gebonden, 142 pp. Illustraties: Bente Sivertsen. Nederlandse bewerking: Joh. Bolman.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dat men met Blauwe Monnikskap en Gevlekte Scheerling moet oppassen is wel algemeen bekend. Maar weet u dat onze mooie Tulpen en Narcissen eveneens giftige stoffen bevatten en ook bijvoorbeeld klimop, Goudenregen en Lelietjes-der-dalen?
Behalve de hierboven genoemde planten worden in dit boek nog ruim 140 andere giftige soorten behandeld. De auteur, Harald Nielsen, beschrijft hoe ze er uitzien, welke voor mens en dier gevaarlijke stoffen ze bevatten en hoe de uitwerking daarvan is. Aan de hand van de fraaie en gedetailleerde kleurentekeningen van Bente Sivertsen kan men alle soorten gemakkelijk herkennen, Het boek is tevens een raadgever doordat het van elke soort de vergiftigingssymptomen en de als eerste hulp te nemen maatregelen noemt. Daarom is het ook van speciaal belang voor ouders en verzorgers van jonge kinderen; ze kunnen er uit aan de weet komen voor welke soorten ze de kinderen dienen te waarschuwen en hoe bij onverhoopte vergiftigingen te handelen. Daarnaast zal ook de cultuurhistorisch geïnteresseerde in het boek het nodige van zijn gading vinden, want in de uitvoerige inleiding wordt o.a. het gebruik van de plantengiften in de volksgeneeskunde en als strijdmiddel bij oorlogen en politieke verwikkelingen besproken. Ook verneemt men een en ander over een aantal uit de geschiedenis bekend geworden gifmengers en over gebeurtenissen die door soms slechts enkele druppels vergif uit een onopvallende plantensoort werden teweeg gebracht.
Aldus biedt dit werkje de lezer ten eerste boeiende lectuur, ten tweede de mogelijkheid tot het herkennen van de voornaamste giftige planten van Europa en is het ten derde een raadgever bij door planten veroorzaakte vergiftigingen.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    De Boekenzolder
    Kamer van Koophandel nummer: 01139857

    http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.