Jacobs, I - De brug, de oude Rijnbrug van Arnhem

Schrijver:
Titel: De brug, de oude Rijnbrug van Arnhem
Taal: Nederlands
Uitgever: WBooks, 2019, gesigneerd
Bijzonderheden: als nwe. geb.hardcover, grootformaat 24 x 31 cm , 112 pag met 100 foto's, vz.kn 4,45/NL
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- fraai nw. fotoboek over de Arnhemse Rijnbrug
- De Rijnbrug is een icoon van de mislukte slag om Arnhem. Lokaal was de brug van groot belang. Vanaf 1603 verbond een zg. drijvende schipbrug de oevers van de Rijn. De middelste secties konden mbv. electrische lieren worden uitgevaren om scheepvaart mogelijk te maken, een tijdrovende klus. Van deze schipbrug rest slecht één drijver, die ligt aan de Zuidelijke oever.
- Omstreeks 1900 kreeg Arnhem behoefte aan een vaste oeververbinding. Architecten kwamen met spectaculaire ontwerpen. In de gemeenteraad werd gediscussieerd waar die brug moest komen. Aan de zuidoever kon een nieuwe woonwijk gebouwd worden. Maar wie zou er in Arnhem-Zuid willen wonen?
- de Arnhemse Rijn brug werd tegelijker tijd met de Nijmeegse Waalbrug geopend in 1936 , en zo ontstond een snellere verbinding tussen beide steden. Ook al ontbrak de huidige snelweg uiteraard nog.
- Bij de Duitse inval in 1940 werden beide bruggen door de Nederlandse Genie opgeblazen.
- Na herbouw tijdens de oorlog, overleefde de Nijmeegse brug, zij het geschonden door drijvende Duitse mijnen. De Arnhemse brug ging in October '44 alsnog kopje onder door toedoen van Geallieerde bommenwerpers. De omliggende gebouwen, zwaar gehavend door de strijd in september, werden toen helemaal met de grond gelijk gemaakt.
- aan de Oostzijde naast de vernielde brug bouwden Canadese engineers na de oorlog een tijdelijke Bailey-brug
- Na de oorlog is de Arnhemse Rijnbrug op dezelfde plaats wederom herbouwd en op 16 september 1978 omgedoopt tot John Frost brug, ter ere van de strijdmacht onder zijn leiding, die de Noordzijde van de brug in september '44 bijna vier dagen in bezit wisten te houden.
- hoewel identiek met haar voorgangers is de huidige Rijn-brug dus de derde versie...... Alleen de pijlers in de rivier en onder de aanbruggen zijn nog orgineel!
- Ingrid D. Jacobs is Neerlandicus en publiceert over cultuur en geschiedenis, met name in Gelderland.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jacobs, I - De brug, de oude Rijnbrug van Arnhem

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.