L. Bijvoet - Betrokken commissarissen, activistische aandeelhou

Schrijver:
Titel: Betrokken commissarissen, activistische aandeelhouders en alerte bestuurders
ISBN: 9789023242314
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
''Na de bekende boekhoudschandalen ontstond een vloedgolf van regelgeving. De regeldruk heeft tot grotere aansprakelijkheden geleid. Risicomijdend gedrag ligt voor de hand. Anderzijds worden de aandeelhouders steeds assertiever. Institutionele beleggers en hedge funds bemoeien zich nadrukkelijker met het beleid en dwingen maatregelen af. Private equity partijen staan aan de deuren van de grootste concerns te bonken. Diverse iconen verdwenen al van de beurs.
In dit krachtenveld wordt veel geëist van de commissarissen en bestuurders. Is de one tier board in zicht? In ieder geval wordt van de commissaris een veel grotere betrokkenheid verwacht en een verdieping in de onderliggende business.

'Betrokken commissarissen, activistische aandeelhouders en alerte bestuurders' is voor de commissaris die zich inhoudelijk wil verdiepen. Welke succesfactoren kenmerken de langdurig succesvolle bedrijven? Wat zijn de typische faaltrajecten en hoe zijn die te voorkomen? Moet ambitieus management afgeremd worden of besluiteloos management geactiveerd? Welke rol speelt de informele organisatie? Hoe riskant zijn fusies en overnames? Heeft het concern wel meerwaarde of dient de portfolio opgeschud te worden? Draait het in essentie niet om het identificeren van machten en krachten die men in de financiële rapportages niet tegenkomt?

Een viertal Board Comités wordt aanbevolen. Diverse bekende en minder bekende concepten passeren de revue en zijn vertaald in een stappenplan. Vanzelfsprekend is de tekst gelardeerd met vele inspirerende voorbeelden.

Ludo Bijvoet is partner van Hayhill Capital Partners, een onafhankelijke beheerder van private equity fondsen.''
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

L. Bijvoet - Betrokken commissarissen, activistische aandeelhouders en alerte bestuurders