Ronald Meester, G. Dekker - God In Nederland

Schrijver:
Titel: God In Nederland
ISBN: 9789025957407
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
‘God in Nederland’, het spraakmakende en trendsettende onderzoek naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van kerk, religie en spiritualiteit, wordt dit jaar voor de vierde keer in 40 jaar gehouden.
Het is een naslagwerk en discussiestuk tegelijk en een absolute aanrader voor de kerkelijke vrijwilligers en bestuurders, de spirituele zoekers en een must voor iedereen die nadenkt over de grote vragen van kerk en samenleving in Nederland.
Waar geloven Nederlanders nog in? Wat geeft hen identiteit? In hoeverre voelen ze zich nog gebonden aan de kerken? En als dat niet meer het geval is, welke nieuwe vormen van spiritualiteit zijn daarvoor in de plaats gekomen? Waarom wordt het geloof steeds meer teruggedrongen in de persoonlijke levenssfeer en hoe moet het verder met de plaats van religie in het publieke domein? Omdat er zoveel in een stroomversnelling is gekomen op het gebied van kerk en samenleving wordt het onderzoek in 2006 voor de vierde keer gedaan. De wetenschappers die bij het vorige onderzoek betrokken waren, doen ook nu weer mee. Opdrachtgever is het RKK-programma Kruispunt-tv dat ook de aanzet had gegeven tot het onderzoek van 1996. Toen beleefde God in Nederland vier drukken in korte tijd en bepaalde het voor langere tijd de discussie over geloof en kerk in Nederland.

Dr. Joep de Hart is sinds 993 als senior onderzoeker werkzaam bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij publiceerde o.a. over levensbeschouwelijke verschuivingen, de tijdbesteding van Nederlanders, jeugdsubculturen en ontwikkelingen op het gebied van het maatschappelijk middenveld.
Dr. G. Dekker is emeritus-hoogleraar godsdienstsociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Samen met Joep de Hart stond hij aan de basis van het vorige onderzoek God in Nederland ( 996).
Dr. Ton Bernts is sinds 992 als senior onderzoeker verbonden aan het KASKI; hij doet onderzoek op het gebied van cultuur- en godsdienstpsychologie en cultuursociologie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ronald Meester, G. Dekker - God In Nederland