M. Wierdels-Monsma - Wierdels-Monsma, M.-Klokke Roeland

Schrijver:
Titel: Wierdels-Monsma, M.-Klokke Roeland
Uitgever:
Bijzonderheden: Klokke Roeland van M. Wierdels-Monsma is een roman over Philips van Artevelde, de beleeder van Gent, een van de meest aangrijpende episoden uit de geschiedenis van het graafschap Vlaanderen.  Filips van Artevelde (1340-1382) was een lakenhandelaa...
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Klokke Roeland van M. Wierdels-Monsma is een roman over Philips van Artevelde, de beleeder van Gent, een van de meest aangrijpende episoden uit de geschiedenis van het graafschap Vlaanderen. 
Filips van Artevelde (1340-1382) was een lakenhandelaar die tijdens de Gentse Opstand in 1382 uitgeroepen werd tot leidsman van Gent.
In hun opstand (begonnen in 1379) tegen graaf Lodewijk II van Male hadden de Gentenaars talrijke militaire mislukkingen opgelopen. Op 24 januari 1382 nam Filips de leiding van Gent en de Gentse strijdkrachten op zich.
Van Artevelde ondernam een verrassingsaanval op de aanhangers van de graaf, die hij op 3 mei 1382 in de Slag op het Beverhoutsveld te Oedelem versloeg. .
De Franse koning Karel VI stuurde een leger naar Vlaanderen, dat op 23 november 1382 te Komen een eerste overwinning behaalde en vier dagen later, op 27 november de Vlamingen bij de Slag bij Westrozebeke versloeg. Filips van Artevelde sneuvelde in deze slag, en zijn lijk werd op een rad tentoongesteld. (Wikipedia)
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Wierdels-Monsma - Wierdels-Monsma, M.-Klokke Roeland