Teachout, Terry - Pops / A Life of Louis Armstrong

Schrijver:
Titel: Pops / A Life of Louis Armstrong
ISBN: 9780151010899
Taal: Engels
Uitgever: Houghton Mifflin Harcourt
Bijzonderheden: 475pp
Prijs: € 29,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
nieuw Korte inhoud:
Een groot kunstenaar die ook een goed mens was. Een genie geboren in armoede die bekend werd in alle uithoeken van de wereld. Een entertainer die de Beatles van de top van de hitparade sloeg, vier decennia nadat hij zijn eerste plaat had gemaakt. Terry Teachout heeft een schat aan belangrijke nieuwe bronnen gebruikt die niet beschikbaar waren voor eerdere biografen om een ​​ingrijpende nieuwe verhalende biografie te maken van Louis Armstrong, de meest invloedrijke jazzmuzikant van de twintigste eeuw.

Opnieuw bekijken:
Amazon Best Books of the Month, december 2009 : Pops is gemaakt met het oor van een muzikant en het oog van een historicus. Het is een levendige biografie van de iconische Louis Armstrong die met dezelfde warmte resoneert als de kenmerkende stem van Satchmo. Wall Street Journalcriticus Terry Teachout put uit een schat aan voorheen niet beschikbaar materiaal - waaronder meer dan 650 rollen van Armstrongs eigen persoonlijke bandopnames - om een ​​boeiend profiel te creëren dat achter de megawattglimlach van de jazzlegende glijdt. Teachout onthult dat het stralende gezicht van "Reverend Satchelmouth" geen teken van raciale onderdanigheid was, maar een duidelijk symbool van Louis' weigering om iets de vreugde te laten vertroebelen die hij ontleende aan het blazen op zijn hoorn. "Geconfronteerd met de verschrikkelijke realiteit van de tijd en plaats waarin hij was geboren", legt Teachout uit, "keerde hij niet, maar beantwoordde liefde voor haat en zocht redding in werk." Armstrong was nauwelijks ongevoelig voor de onrechtvaardigheden van zijn tijd, maar in zijn gedachten was niets heiliger dan de muziek. -- Dave Callanan

Productbeschrijving
Louis Armstrong was de grootste jazzmuzikant van de twintigste eeuw en een reus van de moderne Amerikaanse cultuur. Hij sloeg de Beatles van de top van de hitlijsten, schreef de beste van alle jazz-autobiografieën - zonder een medewerker - en creëerde collages die werden vergeleken met de kunst van Romare Bearden. Tot zijn bewonderaars behoorden Johnny Cash, Jackson Pollock en Orson Welles. Buiten het podium was hij geestig, introspectief en onverwacht complex, een geliefde collega met een explosief humeur wiens meer dan levensgrote persoonlijkheid harder en scherper was dan zijn aanbiddende fans ooit wisten.
Kunstcolumnist Terry Teachout van Wall Street Journal heeft gebruik gemaakt van belangrijke nieuwe bronnen die niet beschikbaar waren voor eerdere Armstrong-biografen, waaronder honderden privé-opnames van backstage- en after-hours-gesprekken die Armstrong in de tweede helft van zijn leven voerde, om een ​​ingrijpende nieuwe verhalende biografie van deze torenhoge figuur die volledige, nauwkeurige versies deelt van legendarische gebeurtenissen zoals het besluit van Armstrong om zijn big band te beëindigen en zijn ruzie met president Eisenhower voor de eerste keer. Pops is zeker het definitieve woord over Armstrong voor onze generatie. Hij schildert een aangrijpend portret van de man, zijn wereld en zijn muziek dat naast Gary Giddins' Bing Crosby: A Pocketful of Dreams en Peter Guralnick's zal staan.Last Train to Memphis: The Rise of Elvis Presley als klassieke biografie van een grote Amerikaanse muzikant.


Exclusief voor Amazon: een brief van Terry Teachout, auteur van Pops: A Life of Louis Armstrong

Beste Amazon-lezers:
Pops: A Life of Louis Armstrong , mijn nieuwe boek, is het verhaal van een groot kunstenaar die ook een goed mens was.
Een genie dat in de goot werd geboren en een beroemdheid werd die in alle uithoeken van de wereld bekend was.
Een geliefde entertainer die complexer - en veel harder - was dan zijn fans ooit hadden gedacht.
Het is niet de eerste biografie van Armstrong, maar wel de eerste die het verhaal van Satchmo nauwkeurig vertelt. Ik heb het deels gebaseerd op honderden privé-opnames buiten kantooruren, gemaakt door Armstrong zelf, openhartige tapes waarin hij het verbazingwekkende verhaal van zijn klim naar het sterrendom vertelt in botte, duidelijke taal. Ik ben de eerste biograaf die toegang heeft gehad tot die banden.
Lees Pops en je komt de feiten te weten over zijn marihuana-arrestatie in 1930, zijn levensbedreigende ontmoeting met de gangsters van Chicago, zijn triomfantelijke Broadway- en Hollywood-debuut, zijn gecompliceerde liefdesleven en nog veel, veel meer.
Je zult ook begrijpen wat hem de meest invloedrijke jazzmuzikant van de twintigste eeuw maakte, een entertainer die zo onweerstaanbaar magnetisch was dat hij de Beatles van de top van de hitlijsten sloeg vier decennia nadat hij zijn eerste plaat had gemaakt.
Als je ooit enthousiast bent geweest over de klanken van "West End Blues", "Mack the Knife", "Hello, Dolly!" of 'Wat een wondere wereld', dit is het boek voor jou en de jouwen. Lees Pops en kom alles te weten over de man uit New Orleans die het gezicht van de Amerikaanse muziek heeft veranderd.
Verder lezen

Galvani uit Utrecht

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Teachout, Terry - Pops / A Life of Louis Armstrong

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Galvani

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Galvani
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Galvani een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Galvani vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Galvani kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.