Wiesel, Elie (prof. dr. h.c.) - DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon

Schrijver:
Titel: DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon aan negen chassidische meesters. Oorspr. titel: "Contre la mélancolie. Célébration hassidique II". Vert.: Ton van der Stap
ISBN: 9789030403494
Taal: Nederlands
Uitgever: Gooi en Sticht Hilversum z.j. (= 1986), eerste druk
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Met landkaarten. Pg's. 206. Conditie: goed, best
Prijs: € 7,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Elie Wiesel, Sighet/ Transsylvanië (Roemenië) 30.09.1928 - Boston (Ver. Staten) 02.07.2016.
"Elie Wiesel het geweten van de wereld", zo Barack Obama (ex-president van de V.S.).

'Elie Wiesel is de auteur van een twintigtal grote romans, verhalen, essays en theaterstukken die in Frankrijk
inmiddels tot de klassieken behoren. Voor "Le Mendiant de Jérusalem" ontving hij 1968 de Prix de Médicis.
In 1956 vestigde hij zich als journalist in de Verenigde Staten, waar hij benoemd werd tot hoofd van Holocaust Memorial.
Tijdens de oorlogsjaren van W.O. II werd hij naar vier concentratiekampen gedeporteerd en bevond zich onder de vierhonderd kinderen die uit Buchenwald werden gered. Sindsdien houdt hij niet op te getuigen voor degenen die de kampen niet hebben overleefd'.

'De chassidische Meesters verdienen werkelijk een eerbetoon. In het Midden-Europa van de achttiende eeuw werd het joodse volk bijna verpletterd door angst en misère. De chassidische Meesters stelden zich daartegen teweer met een krachtig beroep op de hoop, het geluk en de saamhorigheid, waardoor zij de ont-
wortelden en de slachtoffers weer deden beseffen, dat zij een plaats hadden in de joodse geschiedenis; dat zij een volk vormden met een eigen oorsprong en waardigheid.
Alhoewel deze Meesters in hun getuigenis, hun woorden en hun daden uitnodigen tot vreugde en feestelijk gedenken, schijnen ook zij ten prooi aan een melancholie die aan wanhoop grenst. Maar elk van hen bracht zijn eigen wapen daartegen in stelling: de één wijsheid, de ander enthousiasme, anderen weer bescheidenheid, woede, medeleven, humor en zelfs stilzwijgen.

In "De wanhoop verdreven" onthult Elie Wiesel ons zowel de omstandigheden als de betekenis van deze strijd tegen de wanhoop van negen chassidische Meesters. Is er vreugde, geloof en hoop mogelijk als de dood dreigt te triomferen?
Het antwoord van rabbi Mosje Leib van Sassov op die vraag luidt:
'Bent u op zoek naar vuur? Zoek dan onder de as!'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wiesel, Elie (prof. dr. h.c.) - DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon aan negen chassidische meesters. Oorspr. titel: "Contre la mélancolie. Célébration hassidique II". Vert.: Ton van der Stap Wiesel, Elie (prof. dr. h.c.) - DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon aan negen chassidische meesters. Oorspr. titel: "Contre la mélancolie. Célébration hassidique II". Vert.: Ton van der Stap Wiesel, Elie (prof. dr. h.c.) - DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon aan negen chassidische meesters. Oorspr. titel: "Contre la mélancolie. Célébration hassidique II". Vert.: Ton van der Stap Wiesel, Elie (prof. dr. h.c.) - DE WANHOOP VERDREVEN. Eerbetoon aan negen chassidische meesters. Oorspr. titel: "Contre la mélancolie. Célébration hassidique II". Vert.: Ton van der Stap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.