Roelina Dijk 88634 - Veilig voedsel microbiologische principes,

Schrijver:
Titel: Veilig voedsel microbiologische principes, chemische en fysische factoren
ISBN: 9789462363946
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: Goed, Paperback
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.\nDit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters.\n\nVoor de tweede druk is het boek geactualiseerd en uitgebreid met informatie over de Belgische wet- en regelgeving.\n\nRoelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (opleiding Voeding & Diƫtetiek) en FiMM training & control in food safety. Verder werkt ze als auteur en eindredacteur mee aan het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).
Verder lezen

De Slegte uit Almere

zakelijk

Logo De Slegte

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roelina Dijk 88634 - Veilig voedsel microbiologische principes, chemische en fysische factoren