David Ebershoff - 19Th Wife, The

Schrijver:
Titel: 19Th Wife, The
ISBN: 9780385614764
Uitgever: Double Day Uk
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'The 19th Wife' is een historische roman geschreven door David Ebershoff. Het verhaal speelt zich af in zowel het 19e-eeuwse Amerika als in de moderne tijd en volgt het leven van Ann Eliza Young, de 19e vrouw van de beruchte mormoonse leider Brigham Young.

Het boek begint met het verhaal van Ann Eliza, die op 24-jarige leeftijd trouwt met Brigham Young, de leider van de mormoonse kerk en tevens polygamist. Ann Eliza wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven als een van de vele vrouwen van Brigham Young. Ze wordt gedwongen om haar eigen identiteit op te geven en te leven volgens de strenge regels van de mormoonse gemeenschap.

Na jaren van onderdrukking en misbruik besluit Ann Eliza te ontsnappen aan haar huwelijk en de mormoonse gemeenschap. Ze wordt een voorvechter voor vrouwenrechten en zet zich in voor de afschaffing van polygamie. Haar verhaal wordt afgewisseld met het moderne verhaal van Jordan Scott, een jonge man die opgroeit in een hedendaagse mormoonse sekte.

Jordan's moeder, BeckyLyn, is de 19e vrouw van zijn vader, een sekteleider genaamd Verlan. Wanneer BeckyLyn wordt beschuldigd van de moord op Verlan, besluit Jordan op onderzoek uit te gaan om haar onschuld te bewijzen. Hij raakt verwikkeld in een web van geheimen en intriges binnen de sekte, terwijl hij tegelijkertijd worstelt met zijn eigen geloof en identiteit.

Terwijl Ann Eliza's verhaal de lezer meeneemt naar het 19e-eeuwse Amerika en de opkomst van de mormoonse kerk, werpt Jordan's verhaal een hedendaags licht op de problemen en uitdagingen waarmee de mormoonse gemeenschap nog steeds te maken heeft. Het boek onderzoekt thema's als religie, macht, onderdrukking en de zoektocht naar vrijheid en identiteit.

David Ebershoff combineert historische feiten met fictie en creëert zo een meeslepend verhaal dat de lezer meeneemt in de complexe wereld van polygamie en de mormoonse gemeenschap. Het boek biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en cultuur van de mormoonse kerk, terwijl het tegelijkertijd een boeiend en meeslepend verhaal vertelt over moed, doorzettingsvermogen en de zoektocht naar waarheid.

'The 19th Wife' is een meeslepende roman die de lezer laat nadenken over de rol van religie en de impact ervan op individuen en gemeenschappen. Het boek is zowel historisch informatief als emotioneel aangrijpend, en zal zeker een blijvende indruk achterlaten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.