A.J.Barnard - Meer dan 100 gouden dames horloges

Schrijver:
Titel: Meer dan 100 gouden dames horloges
ISBN: 9789082726619
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Fabrieksschoorstenen
Bijzonderheden: 2022 gebonden nieuw 276 bladzijden
Beschikbaar: 9 exemplaren
Prijs: € 32,50
Verzendkosten: € 1,09 (binnen Nederland)
Meer info:
Al enkele jaren is de prijs van goud extreem hoog, hoewel je nu bijna kunt zeggen dat dit nu de normale prijs is. Het gevolg van deze hoge prijs is dat veel mensen gouden sieraden die ze niet meer dragen gaan inleveren. In mijn bedrijf ruilden we geregeld ook gouden horloges in die snel gesloopt werden en doorverkocht naar smelterijen. Soms waren daar eigenlijk wel aardig vormgegeven modellen bij. Het gemak waarmee horloges van ouders en grootouders werden ingeleverd omdat kinderen en kleinkinderen er geen belang bij hebben stemde tot nadenken. Plotseling zie je trends en techniek veranderingen. Vanaf het voege remontior horloge (zeg maar een klein model zakhorloge) wat later met een klembeugel en rekband als polsmodel gedragen werd. Maar ook de fraaie rechthoekige en tonneau modellen van net voor de oorlog, eerst nog met cylindergang maar later ook met ankergang. Toen werden in de jaren vijftig, toen de na-oorlogse productie voorzichtig weer op gang kwam, de hele kleine ronde en ovale modellen zeer in trek. Zeker ook bij de modellen met de cordon banden, ( banden gemaakt van rond koord) zijn exclusieve gouden ontwerpen gemaakt.
. In het boek wordt het vermoedelijk oudste nog bestaande gouden dames polshorloge uit 1867 genoemd naast enkele horloges van de bekende merken Patek Philippe, Rolex, Cartier en Omega. Maar vooral heel veel voorbeelden van polshorloges die iedereen nog als een model van oma zou kunnen herkennen, de Prisma’s, Pontiac’s, Remova’s en vele andere merken. Vanaf de kleine damesmodellen met leder banden tot de horloges met een vaste gouden band. Met mechanische uurwerken later overlopend naar quartz aansturing tot net na het jaar 2000.
Verder lezen

Barboek uit Hardenberg

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A.J.Barnard - Meer dan 100 gouden dames horloges

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Barboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Barboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Barboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Barboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Barboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.