Boris Pasternak - Dokter zjivago

Schrijver:
Titel: Dokter zjivago
ISBN: 9789022954270
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dokter Zjivago is een epische roman geschreven door de Russische auteur Boris Pasternak. Het boek speelt zich af tegen de achtergrond van de Russische Revolutie en de daaropvolgende burgeroorlog. Het verhaal volgt het leven van de getalenteerde dichter en arts, Jevgeni Zjivago, en zijn zoektocht naar liefde, identiteit en betekenis in een turbulente tijd.

Het boek begint in het pre-revolutionaire Rusland, waar Zjivago opgroeit in een welgestelde familie. Hij wordt verliefd op Lara, een jonge vrouw die hij ontmoet tijdens zijn studie medicijnen. Maar hun liefde wordt verstoord door de gebeurtenissen van de revolutie. Zjivago trouwt uiteindelijk met Tonya, maar blijft Lara altijd in zijn hart dragen.

Terwijl de revolutie voortduurt, wordt Zjivago gedwongen om zijn comfortabele leven achter te laten en te vluchten naar het platteland. Daar leeft hij een eenvoudig bestaan als arts en schrijft hij poëzie. Ondertussen blijft hij worstelen met zijn gevoelens voor Lara en zijn verlangen naar een betekenisvol leven.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van Zjivago zelf, Lara en andere personages die een rol spelen in zijn leven. Dit geeft een breed en meeslepend beeld van de gebeurtenissen en de impact ervan op de personages.

Dokter Zjivago is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een diepgaande verkenning van de menselijke conditie en de zoektocht naar zingeving. Pasternak weeft politieke, filosofische en existentiële thema's door het verhaal, waardoor het boek een diepe en gelaagde betekenis krijgt.

Het boek is bekend geworden door de verfilming uit 1965, geregisseerd door David Lean. De film won vijf Academy Awards, waaronder die voor Beste Film. Het boek zelf werd echter pas in 1988 in de Sovjet-Unie gepubliceerd, nadat het jarenlang verboden was vanwege de kritiek op het communistische regime.

Dokter Zjivago is een meesterwerk van de Russische literatuur, dat zowel een historisch als een persoonlijk verhaal vertelt. Het is een boek dat de lezer meesleept in een wereld vol passie, liefde en de zoektocht naar betekenis te midden van chaos en verandering.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.