Mary Ann Ann Shaffer - Guernsey Literary And Potato Peel Pie So

Schrijver:
Titel: Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society, The
ISBN: 9780747590644
Uitgever: Bloomsbury
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' is een historische roman geschreven door Mary Ann Shaffer en Annie Barrows. Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op de fictieve correspondentie tussen de hoofdpersoon, Juliet Ashton, en de leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

Het verhaal begint in 1946, wanneer Juliet Ashton, een jonge schrijfster uit Londen, op zoek is naar een nieuw onderwerp voor haar volgende boek. Ze ontvangt een brief van Dawsey Adams, een man uit Guernsey, die per toeval een boek in handen heeft gekregen dat ooit van Juliet was. Dawsey vertelt haar over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht als een dekmantel om de avondklok te omzeilen. Intrigerend door het verhaal, besluit Juliet om meer te weten te komen over de leden van de club en hun ervaringen tijdens de oorlog.

Terwijl Juliet correspondentie voert met de leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, ontdekt ze de impact van de oorlog op het eiland Guernsey. Ze leert over de Duitse bezetting, de ontberingen die de eilandbewoners hebben doorstaan en de kracht van literatuur als een bron van troost en hoop. Juliet wordt steeds meer betrokken bij het leven van de leden van de club en ontwikkelt een bijzondere band met hen.

Het boek is geschreven in de vorm van brieven, telegrammen en dagboekfragmenten, waardoor de lezer een intiem inzicht krijgt in de gedachten en gevoelens van de personages. Het verhaal combineert humor, liefde en tragedie op een meeslepende manier. Het laat zien hoe literatuur mensen kan verbinden en troost kan bieden, zelfs in de moeilijkste tijden.

'The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' is een ontroerend en hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en veerkracht. Het brengt de grimmige realiteit van de oorlog samen met de kracht van literatuur om mensen te verenigen en hoop te bieden. Het boek is een eerbetoon aan de menselijke geest en de rol van kunst in het overwinnen van tegenspoed.

Let op: hoewel ik mijn best heb gedaan om een nauwkeurige beschrijving te geven, kunnen er enkele details of subplots zijn die ik niet heb genoemd. Het is altijd het beste om het boek zelf te lezen voor een volledig begrip en waardering van het verhaal.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.