Gustave Flaubert - Madame bovary amstel paperback

Schrijver:
Titel: Madame bovary amstel paperback
ISBN: 9789020404333
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Madame Bovary is een roman geschreven door de Franse auteur Gustave Flaubert. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1856 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Franse literatuurgeschiedenis.

Het verhaal draait om Emma Bovary, een jonge vrouw die opgroeit in een klein dorpje in Frankrijk. Ze is getrouwd met Charles Bovary, een saaie en middelmatige plattelandsarts. Emma is echter ontevreden met haar leven en verlangt naar romantiek, avontuur en passie.

Om aan haar saaie bestaan te ontsnappen, begint Emma een reeks affaires met verschillende mannen. Ze wordt verliefd op Rodolphe, een rijke en charmante landeigenaar, en later op Leon, een jonge advocaat. Emma gelooft dat deze relaties haar het geluk zullen brengen dat ze altijd heeft gezocht.

Terwijl Emma haar affaires voortzet, raakt ze steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog. Ze geeft steeds meer geld uit aan luxegoederen en leeft boven haar stand, wat leidt tot financiële problemen voor haar en Charles. Ondertussen wordt Emma steeds ongelukkiger en realiseert ze zich dat haar dromen van romantiek en passie niet worden vervuld.

Het boek is een scherpe kritiek op de burgerlijke samenleving van de 19e eeuw en de hypocrisie en oppervlakkigheid van de mensen die erin leven. Flaubert beschrijft Emma's verlangen naar een ander leven als een onvervulbare droom en toont de destructieve gevolgen van haar zoektocht naar geluk buiten haar huwelijk.

Flaubert's schrijfstijl is bekend om zijn precisie en realisme. Hij beschrijft de kleinste details van het dagelijks leven en de gedachten en gevoelens van zijn personages met grote nauwkeurigheid. Zijn taalgebruik is poëtisch en beeldend, waardoor de lezer wordt meegesleept in de wereld van Emma Bovary.

Madame Bovary is een tijdloos verhaal over de zoektocht naar geluk en de gevolgen van onvervulde verlangens. Het boek is een meesterwerk van de Franse literatuur en heeft een blijvende invloed gehad op de literatuurgeschiedenis. Het is een must-read voor liefhebbers van klassieke literatuur en een boek dat nog steeds relevant is in de moderne tijd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gustave Flaubert - Madame bovary amstel paperback