R. Cornelisse - Hoofdzaken belastingrecht

Schrijver:
Titel: Hoofdzaken belastingrecht
ISBN: 9789069168913
Uitgever: Ars Aequi Libri
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit boek worden de hoofdzaken van het Nederlandse en de grondbeginselen van het internationale en Europese belastingrecht behandeld, van de inkomstenbelasting tot het douanerecht. Het is in de eerste plaats bedoeld voor universitaire en HBO-studenten die juridische of economische opleidingen volgen waarin een algemene inleiding in het belastingrecht verplicht is of als keuzevak gevolgd wordt, maar het is door zijn overzichtelijkheid en toegankelijkheid ook geschikt voor de praktijk als het erom gaat snel greep te krijgen op de hoofdzaken van belastingregelingen.

De eerste druk 1997-1998 werd geschreven door R.P.C. Cornelisse, M. van Dun, R.L.R Hennuïn, R.L.H. IJzerman, R.J. Koopman, M. Plante-Failé, M.J. Smid, B.J.M. Terra, P.J. Wattel en J.W. Zwemmer, destijds allen werkzaam bij de vakgroep belastingrecht van de juridische faculteit van de UvA. De eerste druk was een uitgave van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1999 wordt het boek uitgegeven door Ars Aequi Libri. Zoals uit het omslag blijkt, behoren zes van de grondleggers nog steeds tot de UvA-staf en tot het auteurskorps.

De auteurs zijn allen als hoogleraar of universitair (hoofd)docent verbonden aan de afdeling publiekrecht van de juridische faculteit of aan de economische faculteit van de UvA. Zij doceren allen in de bachelor en master opleidingen fiscaal recht van die faculteit en fiscale economie van de economische faculteit van de UvA. Zij doceren bovendien in post-academisch praktijkonderwijs en in de engelstalige cursussen en LLM Programs van het Amsterdam Law Program van de juridische faculteit. Zij zijn daarnaast werkzaam in de praktijk van het (belasting)recht, als belastingadviseur, beleidsmedewerker, advocaat, (plaatsvervangend) belastingrechter of advocaat-generaal.

Ook alle drukken tussen de genoemde eerste uitgave en de huidige negende druk 2007 zijn verzorgd door (toenmalige) UvA-docenten. Nog niet genoemd zijn J. Ganzeveld, M.R Hosemann, S.J. Vooren en S. van Weeghel.

Het boek is gebaseerd op de stand van het Nederlandse belastingrecht per april 2007.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Cornelisse - Hoofdzaken belastingrecht