Marianna Kortenbach - Volwaardige voeding en natuurgeneeskunde

Schrijver:
Titel: Volwaardige voeding en natuurgeneeskunde
ISBN: 9789080504226
Taal: Nederlands
Uitgever: Aurora Productions
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Paperback / 1999 / 1ste druk / 98 pagina's / Nederlands / 9789080504226
Prijs: € 18,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Marianna Kortenbach studeerde andragogiek (een kruising tussen psychologie, sociologie en filosofie) en werkte onder andere als docente op de sociale academie. Daarnaast specialiseerde zij zich in de basisprincipes van Gestalt, Psychosynthese, Intuïtieve ontwikkeling en Pad-werK. Ze probeerde daarbij steeds een brug te4 slaan tussen oosterse en westerse filosofie en religie. Ze werkte vele jaren als psychotherapeute voor vrouwen en als gezinstherapeute. Ze combineerde haar werk met de opvoeding van haar zoon en raakte rond haar 40ste jaar opgebrand.

zo begon in haar bestaan een nieuwe periode van bezinning op de essentie van het leven. Ze werkte verder aan haar stelling dat de meeste mensen in geïndustrialiseerde landen bezig zijn met het najagen van materiële schijnbehoeften en daarbij regelrecht roofbouw plegen op zichzelf en Moeder Aarde. Ze zijn bezig met 'overleven' in plaats van 'leven' en saboteren hun eigen geluk op grond van een (min of meer) negatief zelfbeeld dat er met de paplepel ingegoten is. Op die manier kennen ze alleen de ervaring van tijdelijk geluk en lopen ze de essentie van het leven mis.
HET GAAT IN HET LEVEN NAMELIJK NIET OM WAT WE HEBBEN, MAAR OM WIE WE ZIJN.
Marianna beschouwt het als haar persoonlijke missie om haar medemensen te behoeden voor de ernstige gezondheidsdrama's die kunnen ontstaan als gevolg van een onnatuurlijke, gestresste leefstijl. Zij brengt de schade die daardoor wordt aangericht in kaart en wijst op de explosieve toename van een aantal welvaartsziekten als systemische candida, voedselallergieën en hypoglykemie, waarop de gemiddelde huisarts geen antwoord heeft.
Zij werd zelf ook pijnlijk getroffen door ziekten uit deze gevarendriehoek en klopte tevergeefs aan bij de reguliere geneeskunde. Ze vond baat bij diverse deskundigen uit de orthomoleculaire geneeskunde, die haar via een streng dieet, voedingssupplementen en remedies uit de natuurgeneeskunde weer op de been hielpen.
zij wijst op de gezondheidsrisico's van het gemiddelde voedsel uit de supermarkt en toont het belang aan van een volwaardige, biologische voeding die voldoet aan de EKO-norm en aanvullende vitaminen en mineralen. Bovendien geeft ze waardevolle adviezen aan alle mensen die geketend zijn aan de een of andere vorm van verslaving. Tenslotte wijst zij op de waarde van de remedies uit de natuurgeneeskunde, zowel bij lichamelijk als bij psychische klachten
om te bewijzen dat een volwaardige voeding ook heel smakelijk kan zijn, neemt ze je mee naar haar eigen keuken, waar ze je leert in een recordtijd warme maaltijden samen te stellen met natuurlijke biologische ingrediënten, op basis van recepten uit de internationale keuken.
WANNEER JE ALLE ADVIEZEN UIT DIT BOEK OPVOLGT, ZUL JE JE VEEL VITALER GAAN VOELEN EN VOORKOM JE BOVENDIEN ALLERLEI ZIEKTEN IN DE TOEKOMST.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marianna Kortenbach - Volwaardige voeding en natuurgeneeskunde