Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Arlen, Leslie - De Borodins / Hoop en glorie / deel 4

Schrijver:
Titel: De Borodins / Hoop en glorie / deel 4
ISBN: 9789010046864
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij
Bijzonderheden: 1983, welke druk staat niet vermeld, 336 pagina's, gebonden (gelezen, in nette staat, stofomslag ontbreekt)
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wij schrijven het jaar 1938. De Sovjet-Unie siddert onder het schrikbewind van Josef Stalin. Duizenden onschuldigen worden ter dood gebracht en zelfs kameraden die eens aan Stalins zijde streden worden genadeloos geëxecuteerd. In Duitsland bereidt Hitler zijn land voor op de oorlog. Het hakenkruis beheerst het dagelijks leven en de Duitse adelaar popelt om zijn klauwen tot ver buiten zijn eigen territorium uit te steken. In Engeland zoekt Lord Chamberlain wanhopig naar compromissen om de vrede in Europa te verzekeren. In Amerika creëert Walt Disney de eerste avondvullende tekenfilm Sneeuwwitje.

Iwan en Michael Nej zijn de twee broers die opgroeiden als slaven van de Borodins, die de revolutie steunden, de doodvonnissen van de tsarenfamilie ondertekenden en aan de weg stonden van de Sovjet-Unie. Iwan en Michael dienen de staat ieder op hun eigen manier. Iwan als Stalins meest gevreesde beul en folteraar; Michael als commissaris van cultuur. Terwijl Iwan het Russische volk van angst doet beven, wordt Michael belast met de taak Hitler ertoe te bewegen de vrede te bewaren en zo een oorlog tussen Rusland en Duitsland te voorkomen.

Tatiana Borodin is de Russische ballerina die met haar wervelende dansen de wereld veroverde, de goudblonde godin van de steppen, die naar Berlijn terugkeert om haar geliefde, de Engelse Clive Bullen, terug te zien.

John Hayman is in naam een Amerikaan. doch in werkelijkheid een volbloed kind van Rusland. Zijn moeder is een echte Borodin, zijn vader is Michael Nej, haar vroegere minnaar. Ook hij komt naar Berlijn om in de turbulente ontwikkelingen die Europa doormaakt de naam van de Borodins hoog te houden en zijn hart te verliezen, om zich uiteindelijk als verzetsstrijder bij de partizanen aan te sluiten.

Prins Peter Borodin, eens de troonpretendent van Starogan, wordt in al zijn doen en laten gedreven door zijn onverzoenlijke haat tegen het bolsjewisme en hij is zelfs bereid de nazi's te steunen om zijn aartsvijanden te vernietigen.

Anna Ragosina is het dodelijke monster dat zich verschuilt achter een engelachtig uiterlijk. Zij wordt uit de hel van een strafkamp verlost om haar meedogenloze talenten nog éénmaal ten bate van de geheime dienst aan te wenden.

Deze en vele andere markante personen spelen een belangrijke rol in Hoop en glorie, de nieuwe historische roman van Leslie Arlen. Dit onvergetelijke magistrale epos vol romantiek, hartstocht en avontuur sluit aan bij de eerder verschenen boeken rond De Borodins.
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.