nvt - Kortverhaal

Schrijver:
Titel: Kortverhaal
ISBN: 9789045802824
Uitgever: Atlas Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit Zomernummer zijn elf vertaalde verhalen (uit acht talen) en acht Nederlandse, waarvan
er één, van A.L. Snijders, uiteenvalt in zes zeer korte. Ook zijn er weer bijdragen van de beste Nederlandse plezierdichters, zoals immer en nog steeds onder aanvoering van Drs. P.
Vakantie speelt een rol in de verhalen van Inez van Eijk (de verleidingen van Frigiliana), Judith Hermann (per louche vervoer naar de Etna) en Robert Menasse (Luxemburg en interlandvoetbal); zomerse zinnelijkheid komt aan bod in Van Eijks' 'Herfstzon', en meer
dubbelzinnig in 'De indringer' van Ed van Eeden, 'Victoria' van Koeprin (het achtste verhaal dat wij publiceren van deze te onbekende Rus) en Penelope Lively's badinerende 'De vijfduizend-eneerste nacht'; de zomerwarmte is niet weg te denken uit Abaluta's portret van een circusdwerg als Ceaucescu-imitator, T.C. Boyles navrante evocatie van streng secteleven in de Amerikaanse woestijn, of de wereld van kluchtig kannibalisme bij Bukowski.
In de overige verhalen gaat het om het menselijk verkeer in zijn vele diverse gedaanten. Gerda Blees debuteert met een dramatisch eindigend moederschapsverhaal; Maupassant levert een fraaie zedenschets over ongewild incest; in het legendarische, opnieuw vertaalde verhaal van Poesjkin, 'Het schot', draait het om eer en wraak; Arnout ter Haar beschrijft een therapiepraktijk in vol bedrijf, Ineke Holzhaus een laatste levensfase; Xin brengt het moderne China naderbij; Van der Velde beschrijft de dienstplichtwereld van de jaren vijftig; Wiener beschrijft zijn binnenwereld van vroeger en nu, en Zambra laat iets zien van het grimmige schoolsysteem van Chili onder Pinochet.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

nvt - Kortverhaal