Vandamme, Eugene Degrave - De affaire Degrave-Rorique

Schrijver:
Titel: De affaire Degrave-Rorique
ISBN: 9789052401171
Uitgever: Linkeroevers Uitgevers Nv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 7,05
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Flaptekst
9 juli 1892. Een extra editie van de Messager de Tahiti. De koppen spreken duidelijke taal: ‘Afgrijselijk drama! Piraterij in de Stille Zuidzee, zesvoudige moord.’ het verloren gewaande schip de Niuroahiti werd teruggevonden, maar van de oorspronkelijke bemanning zijn enkel Joseph Rorique en Mirey overgebleven. Verbazing wekte de aanwezigheid van Alexandre Rorique: wat had die op het schip te zoeken?
In de schaduw van de zaal Dreyfus ontwikkelt zich rond de eeuwwisseling de affaire Degrave-Roriqie. Een raadselachtige historie die de lezer mee op sleeptouw neemt van België, Frankrijk en Engeland naar Amerika, Tahiti en de Duivelseilanden. De Oostendse gebroeders Degrave brachten met hun merkwaardige en spannende belevenissen de pers, de politiek en de openbare opinie in beroering. Ook kunstenaars als Félix Labisse en Jules Verne werden erdoor geïntrigeerd.
Dit boek belicht de affaire in al haar facetten en brengt ook een moderne bewerking van Eugène Degraves memoires die hij na zijn verblijf in het bagno in zeven nachten geschreven zou hebben. De herinneringen verschenen oorspronkelijk in 1901 onder de titel Le Bagne. Het werk kende onmiddellijk een enorm succes en verwekte hevige emoties. Dat vroege aventure vécue van een bagnard is een scherpe aanklacht tegen de Franse justitie en de levensomstandigheden in haar gevangenissen, maar terzelfdertijd een avonturenroman die als een voorloper beschouwd kan worden van Henri Charrières Papillon.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vandamme, Eugene Degrave - De affaire Degrave-Rorique