Johan Lambrechts - Antarctica

Schrijver:
Titel: Antarctica
ISBN: 9789002220012
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 9,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe een klein land een voortrekkersrol op de Zuidpool heeft gespeeld.
Antarctica leest als een avonturenroman en bevat unieke foto’s en privédocumenten uit het archief van de familie Adrien en Gaston de Gerlache de Gomery, en van het leven op de verdwenen Koning Boudewijnbasis.
Al meer dan 110 jaar spelen wij Belgen een prominente rol in de verkenning van de Zuidpool, de grootste wildernis ter wereld, de laatste echt ongerepte reisbestemming op aarde. Het begon allemaal in 1897 toen Adrien de Gerlache met de Belgica naar Antarctica voer en voor het eerst in de geschiedenis in het poolijs moest overwinteren. Het heroïsche verhaal van de avontuurlijke pionier is onlosmakelijk verbonden met de lotgevallen van andere beroemde poolreizigers, zoals Amundsen, Scott of Shackleton, wier avonturen tot het collectieve geheugen van hun land behoren. Aan de vooravond van de bouw van de nieuwe Prinses Elisabethbasis brengt Antarctica dit voor een stuk vergeten Belgisch verleden weer tot leven. Aan de hand van archiefmateriaal, brieven, dagboeken, interviews met getuigen vertelt reisjournalist Johan Lambrechts in woord en beeld het fascinerende verhaal van de Belgische Zuidpoolexploraties in een landschap van ijs, pinguïns en barre kou. Van de Belgica-expeditie, het trieste lot van dit beroemde schip, de bouw van de Koning Boudewijnbasis in 1957 tot de Belgisch-Nederlandse expedities in de jaren zestig. Ook poolreizigers als Dixie Dansercoer en Rudy Van Snick komen aan het woord over de onweerstaanbare aantrekkingskracht die het witte continent op hen uitoefent.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Johan Lambrechts - Antarctica