Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Stroeken, Harry - Dromen / brein en betekenis

Schrijver:
Titel: Dromen / brein en betekenis
ISBN: 9789085061236
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, schoon, strak, ongelezen paperback met flappen. 2005, 1e druk, 303 p. Rechte rug, zonder leesvouw of verkleuring. Geen naam, strepen etc.
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Dromen maken nieuwsgierig. Ze liggen aan de rand van onze geest en ze lijken ons soms in contact te kunnen brengen met een onbekende wereld. Je hebt er niet helemaal greep op en dat maakt ze griezelig en fascinerend tegelijk. Iedereen droomt elke nacht, al herinneren velen zich daar nauwelijks iets van. De droom is in de eerste plaats een brief aan de dromer zelf. Wie spreekt over dromen, spreekt over een persoonlijke belevenis, iets subjectiefs. In een wetenschappelijke wereld waarin subjectiviteit er minder toe doet - je kunt haar immers niet meten of wegen - is de droom iets vreemds. Betekent dit dat wij in deze cultuur vervreemd zijn van onszelf?

Harry Stroeken brengt op toegankelijke en inspirerende wijze de kennis bijeen die tot nu toe over de droom is vergaard.Vanuit verschillende invalshoeken wordt de droom bekeken. Zo komen de bekendste dromen uit de bijbel over de vette en de magere koeien, de volle en de lege aren aan de orde, net zoals de dromen in de Griekse Oudheid en in de Arabische literatuur. De bijbel en de Griekse Oudheid vormden een belangrijke inspiratiebron voor Freud, aan wie een hoofdstuk gewijd is, met een korte uitstap naar Jung. Een belangrijke vraag is hoe brein en betekenis zich tot elkaar verhouden. Zal voortgaand laboratoriumonderzoek droomduiding overbodig maken?

Bijzondere aandacht krijgt de droom zoals hij functioneert in een psychotherapeutisch kader. Hoe zijn dromen geconstrueerd, hoe gaat de droominterpretatie in zijn werk en welke dromen verdienen speciale aandacht in de loop van een psychotherapie? Bestaan er symbolen en beelden die steeds terugkomen en die bij iedere dromer min of meer hetzelfde betekenen? Voorspellende dromen, examendromen, lucide dromen, religieuze en literaire dromen, ze worden allemaal beeldend beschreven.Veel schrijvers hebben - vaak eigen - dromen gebruikt in hun werk. Kunnen literaire dromen worden uitgelegd zoals echte?

Het boek zal iedereen aanspreken die in (eigen) dromen geïnteresseerd is. Ook voor psychotherapeuten biedt dit boek duidelijkheid, overzicht en veel leesplezier.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stroeken, Harry - Dromen / brein en betekenis