Oskar Verkaaik - Sayyid Pakistani en de bruiloft van de dood

Schrijver:
Titel: Sayyid Pakistani en de bruiloft van de dood
ISBN: 9789054600763
Uitgever: Bulaaq, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze reisroman over Pakistan verhaalt van de politieke activisten en vrienden Javed en Adil, van wie de een trouwt en de ander de martelaarsdood zoekt, van de weduwnaar en zelfbenoemde beheerder van een begraafplaats bij wie de auteur in dienst treedt, en van de koranstudenten Habib en Imdad, die in de voetsporen van de profeet willen treden. Maar ook van Ibrahim Kamdar, die Marx en Foucault leest en op hoge leeftijd fluitles neemt, van de kosmopolitische journaliste Fauzia, met iets teveel belangstelling voor radicale moslimjongens, en van Zakir, de zonderling die een aanslag pleegt op de tempel van zijn buurman Sayyid Pakistani. Zij komen uit alle hoeken van het volle leven, met hun twijfels, aperte zekerheden en de bereidheid de dood onder ogen te zien, want 'als je niet bereid bent te sterven, ontstaat er nooit iets nieuws. De dood is als een bruiloft: een einde en een begin.'

De antropoloog en voormalig journalist Oskar Verkaaik (1963) toont zich in Sayyid Pakistani en de bruiloft van de dood een scherp waarnemer en een trefzeker stilist. Door zijn fraaie stijl en door zijn kennis van de islam en van Pakistan krijgen de mensen en situaties die hij beschrijft een diepte die verder reikt dan het oog.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oskar Verkaaik - Sayyid Pakistani en de bruiloft van de dood