Wong - Engeltjesmaker

Schrijver:
Titel: Engeltjesmaker
ISBN: 9789038884059
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'De ongeëvenaarde abortuskoning! Zo werd ik in de jaren zeventig door
Frits Gonggrijp in De Telegraaf genoemd. Die benaming vond ik,
ondanks de goede bedoeling, bedenkelijk. [...] Ik was niet alleen de primus inter pares, onder de aborteurs, maar werd stilzwijgend ook gecategoriseerd onder de tapijt- en patatkoningen: rijk geworden mannen met eeltige vingers. Met deze zogenaamde eretitel moest ik leren leven, want de naam was het onvermijdelijke gevolg van het doel dat ik mij gesteld had: ongewenste zwangerschap in het groot te bestrijden.'

Als Frans Wong in 1970 de Polikliniek Oosterpark opzicht, is dat een logische stap in zijn ontwikkeling als mens én als arts. In Engeltjesmaker vertelt hij over zijn onconventionele leven. Hoe hij als jongen van Chinees-Surinaamse afkomst opgroeide in Limburg, tijdens de oorlog illegaal studeerde in Amsterdam en zich na de oorlog vestigde in Rotterdam als huisarts. Dag en nacht melden Chinezen en hoeren zich bij hem zodat hij uiteindelijk op het onderwerp prostitutie kan promoveren. Een belastingschuld drijft hem naar Liberia. Terug in Nederland richt hij de abortuskliniek op en zal hij zijn overtuigingen en methoden tot in de rechtbank moeten verdedigen.

Op heldere toon vertelt Frans Wong over zijn leven. Door de vele kleine herinneringen en de grote, soms bizarre, avonturen leest het boek als een roman. Engeltjesmaker. Het leven van een abortuspionier is een schitterende autobiografie van een innemende Einzelgänger.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wong - Engeltjesmaker