Sara Gruen - Water voor de olifanten

Schrijver:
Titel: Water voor de olifanten
ISBN: 9789058314871
Uitgever: Uitgeverij Rainbow Bv
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 7,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Water voor de olifanten is een roman geschreven door Sara Gruen. Het verhaal speelt zich af tijdens de Grote Depressie in de Verenigde Staten. Het boek vertelt het verhaal van Jacob Jankowski, een jonge student diergeneeskunde die zijn opleiding abrupt moet stopzetten na het overlijden van zijn ouders. Jacob belandt op een circus trein genaamd 'The Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth' en wordt al snel onderdeel van de circusgemeenschap.

Jacob wordt verliefd op Marlena, de mooie maar getrouwde ster van het circus. Hun verboden liefde wordt nog gecompliceerder wanneer Jacob vriendschap sluit met Rosie, een olifant die door het circus wordt gebruikt als attractie. Terwijl Jacob worstelt met zijn gevoelens voor Marlena en zijn verantwoordelijkheid voor Rosie, ontdekt hij ook de duistere kant van het circusleven.

Het boek neemt de lezer mee op een reis door de wereld van het circus in de jaren 30. Het beschrijft de kleurrijke personages, de harde werkomstandigheden en de constante dreiging van armoede en geweld. Gruen weet de sfeer van die tijd goed neer te zetten en laat de lezer meeleven met de personages.

Water voor de olifanten is een meeslepend verhaal dat verschillende thema's aanraakt, zoals liefde, vriendschap, loyaliteit en de strijd om te overleven. Het boek laat zien hoe mensen in moeilijke tijden hun kracht kunnen vinden en hoe ze zich staande houden in een wereld vol onzekerheid.

De schrijfstijl van Gruen is levendig en beeldend, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de personages en de omgeving. Het boek is goed onderbouwd met historische feiten en details over het circusleven, wat het verhaal nog realistischer maakt.

Water voor de olifanten was een groot succes en werd al snel een bestseller. Het boek werd ook verfilmd in 2011, met Reese Witherspoon in de rol van Marlena en Robert Pattinson als Jacob.

Al met al is Water voor de olifanten een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar een andere tijd en plaats. Het is een verhaal over liefde, vriendschap en de kracht van de menselijke geest, en laat zien dat zelfs in de moeilijkste tijden schoonheid en hoop te vinden zijn.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sara Gruen - Water voor de olifanten