Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bij

Schrijver:
Titel: Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid
ISBN: 9789040091407
Taal: Nederlands
Uitgever: Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden/ Waanders Zwolle z.j. (= 2005)
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingebonden, in rood-kleurige linnen band, met goud-letterindruk (op de rug). Tekst met (vele) afbeeldingen (in kleur). Met stofomslag. Formaat: 25x30cm. Pg's. 239. Conditie:puntgaaf, want:nieuw
Prijs: € 14,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over dit boek.
'Rembrandts moeder, Neeltgen Willemsdr. van Zuytbrouck, is een van de bekendste modellen uit de schilder-
kunst. In tientallen schilderijen, tekeningen en etsen van haar beroemde zoon heeft men in de loop van de
eeuwen haar beeltenis herkend. Het zijn geen portretten in eigenlijke zin, maar religieus getinte werken waarin de oude vrouw meestal leest of bidt.
Of Neeltgen daadwerkelijk heeft geposeerd is echter nooit bewezen.
Niet alleen Rembrandt, maar ook zijn compagnon Jan Lievens en zijn eerste leerling Gerard Dou hebben het model bij herhaling geschilderd. In tal van andere werken zijn ook nog eens Rembrandts vader, molenaar
Harmen Gerritsz. van Rijn, en zelfs zijn broer Adriaen en zuster Lysbeth herkend. Die vaak eeuwenoude identificaties zijn de laatste decennia bij gebrek aan bewijs naar het land der fabelen verwezen.
In dit boek wordt aangetoond dat er wel degelijk argumenten zijn die erop wijzen dat Rembrandt zijn naasten als model heeft gebruikt.
Het weergeven van de eigen familieleden was in de zeventiende eeuw een gangbare praktijk.
De mythevorming rond Rembrandts weergave van zijn vader en moeder illustreert het steeds veranderende
beeld van de schilder. Het denken over de ouderdom in de zeventiende eeuw biedt een geestelijk kader waarin die indringende beeltenissen zijn ontstaan.
De onbedwingbare zucht in latere eeuwen om in uiteenlopende werken steeds weer het portret te herkennen van Rembrandts vader of moeder heeft daarmee stevige wortels in de zeventiende eeuwse schilderspraktijk
en denkwereld. Mythe en werkelijkheid liggen dichter bij elkaar dan vaak is aangenomen'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bijdragen van Anouk Jansen, Volker Manuth en Marieke de Winkel, Ernst van de Wetering, David DeWitt en P.J.M. de Baar) - Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bijdragen van Anouk Jansen, Volker Manuth en Marieke de Winkel, Ernst van de Wetering, David DeWitt en P.J.M. de Baar) - Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bijdragen van Anouk Jansen, Volker Manuth en Marieke de Winkel, Ernst van de Wetering, David DeWitt en P.J.M. de Baar) - Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bijdragen van Anouk Jansen, Volker Manuth en Marieke de Winkel, Ernst van de Wetering, David DeWitt en P.J.M. de Baar) - Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid Rembrandt van Rhijn (Christiaan Vogelaar en Gerbrand Korevaar. Met bijdragen van Anouk Jansen, Volker Manuth en Marieke de Winkel, Ernst van de Wetering, David DeWitt en P.J.M. de Baar) - Rembrandts Moeder. Mythe en werkelijkheid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.