F. Hamburg - Elementaire Besliskunde

Schrijver:
Titel: Elementaire Besliskunde
ISBN: 9789051897494
Uitgever: Boom Lemma Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Rationaliteit vormt de grondslag van de weloverwogen beslissing. Ze bestaat in de toepassing van algemene kennis op bijzondere gevallen. Het tegendeel ervan, het gevoelsoordeel, is gebaseerd op pure emotie. Een gevoelsoordeel is problematisch, omdat ze tendeert naar inconsistentie en onvoorspelbaarheid. Rationeel overwegen op basis van feiten is van belang, zeker wanneer consequenties van een besluit zwaar wegen. Dit verklaart ook de trend in de gezondheidszorg naar 'evidence based medicine'.

In dit boek komen belangrijke aspecten van het beslissen elementair aan de orde. Het behandelt de rationele en de emotionele 'mind' en ook intuïtie wordt besproken. Zo wordt nagegaan hoe en hoe goed beslissingen totstandkomen in omstandigheden van onzekerheid, onder druk van onweerstaanbare gevoelens of op geleide van een mysterieus 'weten'. Er vindt een integratie plaats van besliskunde, psychologie, filosofie en neurowetenschappen. Het geeft daardoor een brede visie op de vraag 'hoe te beslissen'?

Het boek is geschikt voor (para-)medische, medisch-psychologische, ethisch-filosofische en pastorale opleidingen op HBO- en universitair niveau.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F. Hamburg - Elementaire Besliskunde