Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Chaline, Eric - Zen De weg naar innerlijke vrede 'Verken de ze

Schrijver:
Titel: Zen De weg naar innerlijke vrede 'Verken de zenprincipes over leegheid, illusie en de boeddha-aard.'
ISBN: 9789057645396
Taal: Nederlands
Uitgever: Librero 2004
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 128 pag., geen inschriften, geillustreerd.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ooorspronkelijke titel;The Path to Inner Peace -Verken de zen-principes over leegheid, illusie en de boeddha-aard. Zoek uit hoe u zen kunt inpassen in uw leven door te schilderen, te dichten, ikebana en de rituele thee-ceremonie
Zen geeft een inleiding op het zenboeddhisme die zowel historisch als praktisch en informatief is. Het is een voor iedereen toegankelijk boek waarin op een aantrekkelijke manier de geschiedenis en ideologieën van het zenboeddhisme gepresenteerd worden. Door deze uitgebreide samenvatting zult u zelf kunnen vaststellen of er een diepere kern van waarheid zit in deze oude filosofie.
Recensie(s)




Aan de hand van het symbool van de bloem, dat staat voor het zenboeddhisme, bespreekt de schrijver achtereenvolgens kort de historische Boeddha (wortel), zen in China en later Korea (steel), zen in Japan (bloei), aspecten van de leer (blaadjes), hoe zen te beoefenen (plukken van bloem), traditionele kunsten van Japan als vechtsport, bloemschikken en haiku-poezie (wegen van de bloem). Bij verschillende hoofdstukken worden ook leven en werk van zenmeesters besproken, die relevant zijn voor het betreffende hoofdstuk. Zeer informatief en handzaam boekje, mede door de vele mooie illustraties in de vorm van kleurenfoto's en schilderingen (van ter zake doend onderschrift voorzien), die de tekst op de betreffende bladzijden doeltreffend ondersteunen. Daarom bijzonder toegankelijk voor een ieder die op korte en toch heldere wijze geinformeerd wil worden over Zen. Bevat verklarende woordenlijst en register. Op het zwarte omslag staat een fraaie rode kalligrafie. Zeer kleine druk.

Drs. J.A.M. Hendriks
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chaline, Eric - Zen  De weg naar innerlijke vrede 'Verken de zenprincipes over leegheid, illusie en de boeddha-aard.'