J.R. Swanborn - Effectief schrijven in de juridische praktijk

Schrijver:
Titel: Effectief schrijven in de juridische praktijk
ISBN: 9789046904060
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Coutinho
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Paperback / 2016 / 1ste druk / 216 pagina's / Nederlands / 9789046904060
Prijs: € 26,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ook in de juridische praktijk wordt steeds harder geroepen om duidelijke taal, begrijpelijke beslissingen, leesbare 'kleine lettertjes' en heldere argumentatie. Dat vraagt veel van de (aankomende) juridische professional: inhoudelijke kennis, én het vermogen om die effectief weer te geven voor een opdrachtgever of cliënt. Dat kun je leren.
Effectief schrijven in de juridische praktijk helpt daarbij, met richtlijnen, voorbeelden, tips en oefeningen. Uitgangspunt zijn de overeenkomsten tussen juridische teksten. De aanleiding is bijna altijd een probleem of geschil. Het doel is de lezer te informeren of te overtuigen. De middelen zijn: feiten weergeven, wet- en regelgeving samenvatten, standpunten beargumenteren en conclusies trekken. Het eerste hoofdstuk gaat over de voorbereiding op het schrijven: doel, doelgroep, kernboodschap en globale structuur. De volgende hoofdstukken behandelen het schrijven zelf. Hoe bouw je het op? Hoe zég je het nu? De laatste hoofdstukken gaan over de afronding: een inleiding en een slot schrijven en het redigeren. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met oefeningen. In de bijlagen staan checklists voor brieven en rapporten, opmaak, en het vermijden van drogredenen en 'verboden woorden'. Voor docenten zijn er op aanvraag antwoordmodellen en didactische tips beschikbaar.
Effectief schrijven in de juridische praktijk is geschikt voor studenten van juridische HBO-opleidingen, zoals HBO-Rechten en SJD. Het kan gebruikt worden in verschillende jaren van de opleiding. Joost Swanborn is docent in diverse schrijfvakken aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is hij eigenaar van Taaldokter.nl, bureau voor tekst, training en advies voor met name overheden.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.R. Swanborn - Effectief schrijven in de juridische praktijk