vertaald door Andreas van der Schuur, Priester. - Biblia Sarcr

Schrijver:
Titel: Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament
Taal: Nederlands
Uitgever: vanden Einde, Theodorus T' Utrecht.
Bijzonderheden: 1740, 1e deel, rug en kaft hebben geleden, boekblok in orde, rug leer met ribben en goud reliëf zie foto's
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Andreas van der Schuur werd in 1656 te Gorinchem geboren en ontving zijn opleiding tot priester in Leuven. Hier komt hij in aanraking met ideeën die een ingrijpende invloed hebben op zijn theologische vorming. Zijn afwijkende theologische meningen reflecteerden zich ook in zijn moeilijke carrière die, volgens een biograaf, ‘meer door verplaatsingen dan door resultaten wordt gekenschetst…’. Zo veroorzaakt hij als kapelaan in een Rotterdamse parochie grote beroering met zijn preken over voorbeschikking, rechtvaardiging en genade. Na een reeks verhuizingen en verplaatsingen vindt hij omstreeks 1692 een vast verblijf in Utrecht. Hier schijnt hij zijn kerkelijke functies te hebben neergelegd en kon hij zich toeleggen op zijn Bijbelvertaling.
Zijn vertaling van de Bijbel begon voornamelijk onder impuls van Van Neercassel, apostolisch vicaris van de Rooms-Katholieke Kerk in Holland. De Evangeliën en de Psalmen verschijnen in 1689. In 1692 worden de Handelingen, de Brieven en de Openbaring uitgegeven. In 1715 publiceert Van der Schuur de Pentateuch onder de schuilnaam A.V.S. Priester. Dat doet veronderstellen dat lang niet alle kerkelijke gezagsdragers ingenomen waren met deze vertaalpoging. In ieder geval bleek de publicatie ervan niet zonder risico te zijn. Weer later verscheen Jozua, Regteren, Ruth, 1 & 2 Samuël en 1 & 2 Koningen. Wanneer hij op 15 januari 1719 overlijdt, wordt het vertaalwerk voltooid door de Delftse boekhandelaar Hendrick Van Rhijn. Hoewel de Bijbel van Gilles de Witte in de ‘Utrechtse Kerk’ met waardering werd ontvangen, was de vertaling van Van der Schuur invloedrijker. Een eerste druk van de volledige Bijbel druk verscheen in 1732 in de vorm van een royale foliant. In 1743 verscheen een tweede en tevens laatste volledige uitgave, eveneens in folio. In 1846 werd een herziene tekst van het Nieuwe Testament uitgebracht door de toenmalige president van het Amersfoortse seminarie, Petrus Buys.
Verder lezen

TENC'S BOOKSHOP

particulier

TENC'S BOOKSHOP uit Reijmerstok

Logo TENC'S BOOKSHOP

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament vertaald door Andreas van der Schuur,  Priester. - Biblia Sarcra de heilige schriftuer van het oude en nieuwe testament

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij TENC'S BOOKSHOP

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met TENC'S BOOKSHOP
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en TENC'S BOOKSHOP een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van TENC'S BOOKSHOP vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • TENC'S BOOKSHOP kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.