Aalst, Tom van der / Jongh, Piet de - Honderd jaar Bergsche Maa

Schrijver:
Titel: Honderd jaar Bergsche Maas. De scheiding van Maas en Waal. Samenst. Frans Jansen.
ISBN: 9789070183486
Taal: Nederlands
Uitgever: Pictures Publishers Wijk en Aalburg
Bijzonderheden: 2004, 254 pag., fotografie Frans Jansen en Martin Kers, groot formaat, gebonden met stofomslag. Conditie: goed.
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 6,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Het is precies een eeuw geleden dat een gigantisch waterstaatkundig werk, de scheiding van Maas en Waal, is afgesloten met de opening van de Bergsche Maas op 18 augustus 1904 door koningin Wilhelmina. Met de totstandkoming van dit ambitieuze werk zijn Maas en Waal beteugeld en komt er voorlopig een einde aan de wateroverlast in grote delen van de provincies Noord-Brabant en Gelderland.
Over het hoe en waarom gaat dit boek. Een uniek document, waarin een eeuw Bergsche Maas wordt vastgelegd. Uitvoerig geïllustreerd, met circa 400 illustraties; niet alleen foto's uit een tijd die al lang niet meer de onze is en die over het algemeen niet eerder zijn gepubliceerd, maar ook met foto's van vandaag, door Frans Jansen en Martin Kers. Tom van der Aalst, streekarchivaris van het Land van Heusden en Altena, en Piet de Jongh uit Waalwijk, auteur van diverse boeken over natuur en cultuur en docent, beschrijven de geschiedenis, de huidige situatie en kijken naar de toekomst.
Het verhaal wordt verteld van een gegraven rivier en de unieke bouw van een brug over land. Het verhaal van mensen die van elkaar gescheiden worden door deze nieuwe rivier en het herstel van de gemeenschap ervan. Een waterbouwkundig project dat kan worden vergeleken met de Deltawerken.
Niet alleen de laatste honderd jaar worden beschreven, ook de eeuwenlange strijd tegen een element dat zowel een vriend als een vijand is. Het is ook gericht op de toekomst, want, zoals in 1995 is gebleken, blijft de dreiging van het water voortdurend aanwezig. Ruimte voor de rivier is de nieuwe benadering van de waterproblematiek in een tijd van veranderingen in het klimaat en de daardoor veroorzaakte hoge waterstanden. Veel aandacht is er ook voor de unieke natuur en het behoud ervan.
Ondanks een eeuw kunstmatige scheiding weten de mensen in de Langstraat en het Land van Heusden en Altena zich nog altijd verbonden met elkaar. De brug bij Heusden vormt de vaste oeververbinding vanaf 1904, later gevolgd door de brug bij Keizersveer. Veren onderhouden de gemeenschap tussen Dussen en Capelle, Drongelen en Waalwijk en Herpt met Berne.
Verder lezen

P.Z.C. uit Zeist

zakelijk

Logo P.Z.C.

P.Z.C. Zeist verkoopt tweedehands boeken ten bate van de Zending Gereformeerde Gemeenten.
Met uw aankoop steunt u het goede doel.
Vragen worden binnen een werkdag beantwoord.
Onze verzenddagen zijn op dinsdag en donderdag.
Boeken die besteld worden op dinsdag na 11.00 uur worden op donderdag verzonden.
Boeken die besteld worden op donderdag na 11.00 uur worden op dinsdag verzonden
Het is mogelijk om met iDeal te betalen.
Past uw bestelling door de brievenbus, dan betaalt u 3,85 euro verzendkosten. Voor pakketten zijn de verzendkosten 6,20 euro. Bij bestelling van meerdere boeken brengen we aan portokosten alleen het bedrag van het boek met de hoogste verzendkosten in rekening. Bij betaling met iDeal worden de verzendkosten automatisch berekend.
Op zondagen verwerken wij geen mail en bestellingen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Alle boeken van P.Z.C. Stel een vraag over dit boek aan P.Z.C.

Deze verkoper staat op een markt in Zeist op 07-06-2024

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aalst, Tom van der / Jongh, Piet de - Honderd jaar Bergsche Maas. De scheiding van Maas en Waal. Samenst. Frans Jansen. Aalst, Tom van der / Jongh, Piet de - Honderd jaar Bergsche Maas. De scheiding van Maas en Waal. Samenst. Frans Jansen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij P.Z.C.

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met P.Z.C.
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Gereformeerde Gemeente Zeist
    Kamer van Koophandel nummer: 77639170
    NL002691243B01
    www.boeken.pzczeist.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en P.Z.C. een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van P.Z.C. vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • P.Z.C. kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.